I když ještě není s Patrikem rozvedená, udělala Vendula za manželstvím tlustou čáru a od Patrika odešla. Nastěhovala se do nového domečku za 17 milionů v Říčanech, který si moderně vybavila. Zvenku sice pořád nepůsobí jako luxusní, ale uvnitř je to úplně jiná pohádka.

Obrovská kuchyň, zlatá zrcadla nebo hříšně drahá památka po zesnulém manželovi v podobě klavíru. A všechno to Vendula vybudovala sama po rozpadu manželství s Patrikem Aušem. „Ten dům ještě není zdaleka dokončený a není to podle mého gusta, ale baví mě dekorovat, vybírat barvy, doplňky. Je to radost,“ prozradila Svobodová s tím, že svůj život nyní začíná znovu.

Pro každou ženu je kuchyně velmi důležitá místnost, kde většina z nich tráví spoustu času a tak si Vendula na její výbavě nechala velmi záležet. Kuchyně je rozlehlá, s pracovní deskou uprostřed a po obou stranách má Vendula velká okna.

Do nového sídla se Vendula přestěhovala teprve před pár týdny. Trvalo ji necelé tři roky než ho kompletně zrekonstruovala. Do té doby bydlela u své kamarádky v Jablonci nad Nisou. Do Říčan se těšila, ale zároveň se i obávala, že se bude potkávat s Aušem, který má dům nedaleko její vilky. „Doufám, že mě čekají nové začátky,“ dodala.

Pomáhá jí syn i psycholog

V těžké situaci Vendula našla oporu v sedmiletém synovi. „Nejvíce mi pomáhá Jakub, který se ke mně schoulí a každý den mi ze školy nosí kytičky. Sám to nemá lehké. Ve škole má hodně předmětů v angličtině a je tam až do odpoledne. Vidím, že je z toho unavený,“ prozradila Svobodová.

Kromě syna se Vendula svěřuje psychologovi a tvrdí, že žádné prášky nebere. „Nejsem ten typ, kterému tyhle věci pomáhají. A hlavně ty prášky se musí brát pravidelně a já jsem trochu lajdák. Už dva roky jsem pod vedením psychologa,“ svěřila se. „Ten člověk je mi blízký, zná moje obavy, sny a já si toho vážím, protože se se mnou snažil zachránit i moje manželství,“ řekla. Bohužel se nepodařilo, protože Vendula se rozvádí.

Jakub má jediného otce: Auše

Přestože manželství s Patrikem Aušem Vendule nevyšlo, neválčí spolu. „Beru to jako obrovskou životní prohru, je to citlivé, bolí to, ale rozvádíme se,“ přiznala Vendula s tím, že Jakub se bude dál s Patrikem stýkat. „Otcem Jakuba je Patrik. Jiného otce nemá a také potřebuje mužský vzor,“ řekla.

Fotogalerie
10 fotografií