Vdova po skladateli Karlu Svobodovi (†68) si prošla nelehkým obdobím. Po rozpadu manželství s Patrikem Aušem se odstěhovala z Říčan do Jablonce nad Nisou, kde našla útočiště u známých. Jakuba tam dokonce zapsala i do školy. Nyní je ale zpátky v Říčanech. Ne však u svého muže, který jejich někdejší hnízdečko lásky prodává, ale ve vlastní vile.

Bydlí s dělníky

Vendula už zřejmě nechtěla být známým na přítěž. Navíc Kubík nastoupil do prestižní kanadské školy, a tak se rozhodla, že bude za každou cenu v Říčanech. Už v létě Svobodová spekulovala, že se tam nastěhuje. „Dá se tam spát, ale ve spacáku,“ žertovala před časem.

Ukázalo se, že si nedělala legraci. I s Kubíkem tam už totiž několik týdnů bydlí. „Jsem zpátky v Říčanech,“ prozradila Blesku. Přestože kolem baráku stále pobíhají dělníci, Vendula je šťastná, protože bydlí ve svém.

Dům za všechny prachy

Svobodová začala s rekonstrukcí domu před třemi roky. Nechala v něm vybourat téměř všechno. Za dům před pěti lety dala podle informací Blesku osm milionů. „Do půl roku bude hotovo,“ těšila se tehdy Vendula. Vymyslela si všelijaké vymoženosti, jako třeba karaoke bar, a vrazila do baráku další miliony. Rekonstrukce byla ale zastavena.

Dům totiž nepatřil Vendule, ale Jakubovi. A tak trvalo téměř tři roky, než přišlo povolení, že se může dál kutat. Teď sice dělníci stále ještě dělají, co mohou, ale už s nastěhovanou Svobodovou za zády.

Fotogalerie
5 fotografií