Ondřej Brzobohatý se momentálně s plným nasazením věnuje roli, kterou ztvárňuje v novém českém seriálu. I přes mnoho pracovních nabídek se opět vrací k moderování a bude to právě Ondřej, který diváky provede slavnostním večerem při jubilejním 50. ročníku udílení cen Český Slavík 2012.

V anketě se jako vždy bude rozhodovat o nejlepším zpěvákovi, kde je horkým favoritem Karel Gott. V kategorii nejlepší zpěvačka, se o cenu bude ucházet jako každoročně Lucie Bílá. A na cenu o nejlepší skupinu si dělá zálusk skupina Kabát.

Nejúspěšnějším interpretem je bezpochyby Karel Gott, který získal již 37 sošek. Gott, kterému se přezdívá " Zlatý hlas z Prahy", skončil v anketě také čtyřikrát druhý a třikrát třetí. Mezi zpěváky, kterým se této pocty dostalo byli také Dalibor Janda, který získal Slavíka třikrát, Waldemar Matuška, Miro Žbirka, Pavol Habera, Peter Nagy a Daniel Hůlka si převzali sošku jednou.

Mezi zpěvačkami je nejúspěšnější Lucie Bíla, která si pro Českého Slavíka došla 14x. Pro devět sošek si došla populární Hana Zagorová, s pěti soškami se může chlubit Naďa Urbánková. Dále cenu získaly takové stálice české populární hudby jako, Eva Pilarová (3x), Marta Kubišová (3x), Petra Janů (3x), Iveta Bartošová (2x) nebo Aneta Langerová (2x) a Helena Vondráčková (1x).

Mezi nejúspěšnější skupiny, které si došly pro Českého Slavíka, patří určitě skupina Kabát, která cenu získala 7x. Následuje je legendární kapela Olympic s šesti triumfy. Skupina Lucie se vítězem ankety stala 4x. Dále se o cenu podělily skupiny jako Elán, která získala rovněž čtyři ocenění, skupina Ládislava Štaindla se dvěmi soškami a dále skupina Team se třemi cenami. Skupina Citron, Chinasky a Divokej Bill s jednou cenou

O tom, kdo zvítězí v této populární anketě se rozhodne již 24. listopadu ve Státní opeře Praha.

Fotogalerie
5 fotografií