Nejen chlapi to ale s  Agátou nemají jednoduché, pár psů, kteří také letěli z  domova, by mohlo vyprávět… Na  světě ale nejsou jen psi, jejichž věrnost a poslušnost se někdy nebezpečně blíží té chlapské, a tak jsme zalovili ve vodách pet center a zkusili se podívat na to, jaké zvíře by bylo pro Agátu to nejlepší. Úskalí chovu odhalují odborníci z petcenter.cz.

Drápkatá opička

Roztomilé zvířátko, které by s Agátou s nadšením drželo dietu. Opičky rýžovou kaši s medem, k obědu mají výběr z minimálně 10 druhů ovoce a zeleniny. Problém by měla Agáta asi s večeří – opička vyžaduje sarančata, cvrčky a šváby.

Slovo odborníka: Na chov jsou drápkaté opičky poměrně složité, to pro modelky s hektickým životem opravdu není!

Papoušek

Je s ním legrace a při kritice paničky si nemusí brát servítky. A tak by se Agáta před večírkem předvedla andule, ta by rozčepýřila peříčka a zaráčkovala: „Prrroboha! Korrrzet? Nechceeš rrrrozmyslet?“

Slovo odborníka: Když se v okolí těchto ptáků děje něco neobvyklého, umějí být velmi hluční. U některých druhů vzhledem k velké síle zobáku hrozí nebezpečí pro malé děti.

Krajta královská

Jaký druh hada Evě z ráje nabídl jablko, o tom se vedou nekonečné spory. Eva pak zjistila, že je nahá, a že by s Adamem mohla být konečně i legrace. Agáta jablka ke svádění mužů zcela jistě nepotřebuje, ale krajta by ji mohla okouzlit tím, že potřebuje krmení jen 1x za tři týdny.

Slovo odborníka: Plazi opravdu nejsou těmi nejlepšími domácími mazlíčky pro začátečníky. Chce to už zkušené chovatele!

Křeček

Sympatické nenáročné zvířátko, ovšem značně nespolečenské a nejradši je ve svém teráriu samo. Stačí mu větvičky na obrušování zoubků a běhací kolečko. A právě v tom by mohl být Agátě báječným sparringpartnerem. Zatímco ona by si udržovala záviděníhodnou figuru na běhacím páse, křečík by s ní statečně držel tempo ve svém kolotoči.

Slovo odborníka: Křeček je nenáročný noční tvor, takže by modelku mohl vítat při ranních příchodech z protažených večírků.

Rybičky

Je známo, že pohled do akvária uklidňuje a na rozjitřené nervy působí jako balzám. Což by Agáta občas potřebovala. A kdyby se v jejím akvárku proháněly elegantní závojnatky, ještě by měla inspiraci pro své módní kolekce.

Slovo odborníka: Akvárium vyžaduje pravidelnou péči a zabere dost místa. Na 1 cm rybího těla by měly připadat 2 litry vody.

Chameleon

Když samečka okouzlí nějaká samička, začne se vybarvovat. I když samička nejeví zájem, tak ji sameček všude doprovází a sem tam se pokusí o sex. Po skončení aktu se prudce zvedá agresivita samičky a tak sameček raději prchá. Agáta by se mohla přiučit!

Slovo odborníka: Chameleon je chov náročný, potřebuje stálou teplotu, musí se několikrát denně rosit a chce živou potravu!

A vítězem je: Plyšák

Jsou velcí i malinkatí, nejrůznějších tvarů a barev. Nemusejí se krmit, nekritizují lidi ani neutíkají. Děti je milují a nebojí se jich. Když vyhodíte na mráz plyšáka, nebudou vás v novinách kritizovat , že se chováte ke zvířatům hnusně.

Fotogalerie
8 fotografií