Herci se zhoršila Crohnova choroba, kterou trpí už patnáct let. Velmi vytížený Bareš neodcházel do nemocnice s lehkým srdcem. Dělaly mu starosti nejen rozehrané role, ale hlavně to, že bude odloučený od své milované dcerky Toničky (2). Nedalo se ale nic dělat. Nevyzpytatelná nemoc, která nemilosrdně postihuje střeva, po delší době klidu znovu udeřila.

Potřetí na sál

„Začne to bolestmi břicha, které mohou trvat i několik měsíců. Držel jsem dietu, užíval léky, ale nic nepomáhalo,“ řekl Bareš, který prodělal už dvě operace a nyní ho čeká třetí. „Panu Barešovi držíme palce,“ řekl Blesku mluvčí činohry ND Tomáš Staněk. „Po dobu jeho zdravotní indispozice dojde k přeobsazení některých rolí v inscenacích,“ upozornil.

Adamec točí i bez něho

O Barešových zdravotních komplikacích ví i režisér Cest domů Jiří Adamec a bude prý na herce v jeho těžkých chvílích myslet. Natáčení seriálu v tuto chvíli ale ohroženo není. „V cyklu, který právě točíme, je Barešova postava naštěstí upozaděna,“ prozradil Adamec Blesku. „Hlavně ať to Igorovi dobře dopadne!“ vzkazuje režisér svému herci.

Co je Crohnova choroba

Chronický zánět trávicího traktu postihuje sliznici, pojivovou a svalovou vrstvu. Může se šířit od ústního otvoru k řitnímu včetně přilehlých mízních uzlin. Zanícená místa se hojí jizvami, které zužují trávicí trubici. Příznaky: průjmy, bolesti břicha, horečky, vřídky, poruchy vstřebávání, podvýživa a ztráta energie.

Fotogalerie
5 fotografií