Herec Pavel Liška se nechal přemluvit na dobrodružnou výpravu s názvem Moto cestou necestou. Několik týdnů bude společně s hercem Filipem Blažkem a dalšími zdolávat úskalí Turecka. Kdo by to byl do Pavla řekl, že v sobě ukrývá takového divocha. „Já jsem se vším vždycky tak trochu opožděnej, a tak teprve teď si plním starý sen,“ vysvětlil Liška důvod svojí cesty.

Jezdil od devíti let

Liška si poprvé na motorku sednul v pouhých devíti letech. „Táta nám na chalupu pořídil starého lehounkého stadiona s ručním řazením. Jezdil jsem s ním na závody po lesních stezkách. Sousedi Nováci měli pařeza, Šrámek fichtla, jedinej Krikorka měl něco jako krosku,“ prozradil herec s tím, že legálně začal jezdit až v patnácti, když si udělal řidičák na motorku.

„Na vysněného Simsona Enduro jsem neměl, tak jsem si pořídil mustanga. Kamarád Pepík si koupil Jawu 350, a když si dal pivo, vozil jsem ho domů,“ řekl Liška, který si v 26 letech za první fi lmový honorář koupil kawasaki. Doba se změnila a herec má motorku BMW, za kterou vysolil 300 tisíc.

Fotogalerie
4 fotografie