Až dosud před světem Janek Ledecký tajil tragédii, která jeho i celou rodinu položila na kolena. Přestože se mluvilo o tom, že měl bratra, který se najednou vytratil, zpěvák se o tom nechtěl bavit. Až teď, při příležitosti svého jubilea se rozhodl prolomit hradbu mlčení. „Ve svých třiadvaceti letech se můj bratr David předávkoval drogami,“ odhalil Ledecký v pořadu slovenské televize Markíza.

Bolestivá rána

„V muzice, co si budeme nalhávat, měl k té konzumaci úplně nejblíže. Ani nebudu tvrdit, že v téhle branži nepotkávám lidi, co s drogami nějakým způsobem experimentovali. Znám jich pár, co z toho, jako i můj bratr, nevybruslili,“ prozradil zpěvák, který ztrátu Davida nesl velmi těžce. „Když se to stalo, byla to hrůza. Něco tak naprosto nečekaného a neuvěřitelně nás všechny ranilo,“ tvrdí Ledecký.

Děti zavíral před světem

Janek dodnes na bratra vzpomíná a těžké chvíle mu pomáhá překonávat jeho rodina. Ví, jaké je přijít o někoho, koho milujete, a tak se snažil chránit i své děti. „Vždycky jsem je zásadně a úspěšně bránil před showbyznysem. A vůbec toho nelituju,“ řekl zpěvák. Dělal to zřejmě z velké části proto, aby se syn Jonáš (18), který je také muzikant, nedostal stejně jako před lety jeho bratr na tenký led.

Dokonce když byli Jonáš a Ester (17) malí, nepouštěl je Ledecký ani do školy. „Byli tak šikovní, že dostali ve škole individuál a doma jsme je s manželkou učili my. Možná to zní legračně, ale naučili se samostatnosti a vysokoškolskému přístupu,“ vysvětlil Janek. Svoji rodinu zpěvák považuje za netradiční a je prý mezi nimi takové silné pouto, že dodnes každou dovolenou tráví společně. Jeden čas dokonce bydleli půl roku v Praze a druhou část ve Špindlerově Mlýně.

Fotogalerie
6 fotografií