Co Martina Michala na politice láká? „Hodlám se angažovat především v regionálním dění,“ potvrdil Michal Blesku počátek své politické dráhy. Má šanci uspět? Preference strany někdejší televizní moderátorky Jany Bobošíkové kolísají mezi jedním a čtyřmi procenty, otázkou je, nakolik na voliče zapůsobí Michalovo spojení s Helenou Vondráčkovou. Ta sama se však v manželově kariéře angažovat nehodlá, ani se k ní nechce vyjadřovat.

„Tímto směrem jsme vůbec neuvažovali,“ potvrzuje Bobošíková, sama zpěvačka ovšem v minulosti stranu podpořila. „Pana Michala jsme oslovili sami. Líbí se nám jeho konzistentní názory, možnost svobody slova, kterou dlouhodobě hájí, je to velice erudovaný člověk,“ dodává Bobošíková s tím, že Michal bude za Suverenitu kandidovat ve Středočeském kraji.

Otázkou je, jestli jej stejně vnímá veřejnost. Martin Michal je totiž vnímaný spíše rozporuplně. Mnozí mu dávají za vinu řadu soudních sporů okolo Heleny Vondráčkové – s jejím bratrem, Martou Kubišovou nebo herečkou Kateřinou Brožovou, kterou označil za trabant. Za toto označení se herečka soudila. Jisté však je, že pokud Martin Michal uspěje, ze středních Čech všechny trabanty zmizí…

Fotogalerie
10 fotografií

Celebrity v politice: Komety s rychlými pády

Komu se vedlo: Rudolf Hrušínský (OF), Tomáš Töpfer (ODS), Daniela Kolářová (OF)

Komu ne: Jiřina Jirásková (ODS), Helena Růžičková (KSČM), Ivan Vyskočil
(DEU)