Právě Dvořák totiž může ze své pozice jmenovat uměleckého šéfa scény. Ředitel přitom v průběhu dubna naznačoval, že se jejím šéfem stane právě Stropnický, který odchází z pražského vinohradského divadla.

Prý se nezamlouval radnici!

Jenže po pár dnech couvl s tím, že se hvězda seriálu Kriminálka Anděl ve zmíněné pozici nezamlouvá brněnské radnici. „Pan Stropnický nebude šéfem činohry kvůli výhradám magistrátu,“ řekl Dvořák.

A Stropnického manželka Veronika Žilková si ještě přisadila s tím, že jejího muže uštvala ODS a nejmenovaný brněnský radní z této strany, jemuž se její manžel jako šéf činohry také nelíbil.

Doporučení Onderky: Vypište výběrové řízení

To však popřel brněnský primátor Roman Onderka (ČSSD) s tím, že radní o problému kvůli jmenování Stropnického vůbec nejednali! Přiznal však, že chtěl problém vyřešit jinak.

„V pravomoci ředitele Národního divadla je jmenování šéfů jednotlivých scén. Řediteli Dvořákovi jsem ale doporučil, aby přes tuto pravomoc vypsal na šéfa činohry výběrové řízení,“ potvrdil pro Blesk.cz primátor Onderka.

Video
Video se připravuje ...

Primátor Onderka: Vypište na šéfa činohry konkurz Ondřej Požár

Podle něj by právě konkurz uklidnil situaci v době, kdy divadlo čelí kritice některých zaměstnanců, odborářů i veřejnosti. „Jak se ale rozhodne pan ředitel, to záleží jen na něm!“ zdůraznil první radní.

Ředitel asi jmenuje dočasného šéfa

Daniel Dvořák v této souvislosti pro Blesk.cz sdělil, že se na páteční schůzce se souborem činohry domluvili, že dočasně někoho z Mahenova divadla pověří vedením činohry.

„A podle situace s případným výběrovým řízením na uměleckého ředitele se dohodneme na dalším postupu,“ dodal Dvořák.

Fotogalerie
7 fotografií