Deník Blesk zmapoval všechny vítězky od historicky první Miss Československa Ivany Christové. A je jich požehnaně. Po dobu pěti let se v jednom roce konaly hned dvě soutěže krásy. Potom ředitelka České Miss Michaela Maláčová přebrala konkurenční Miss ČR Miloše Zapletala a díky tomu diváci mohou vzhlížet pouze k jedné nejkrásnější dívce Česka.

Ivana Christová
Autor: Archiv Blesku

Co dělají missky dnes?

Ivana Christová (41) - Miss Československo 1989: První novodobá Miss Československa. O jejím vítězství porota rozhodla v podstatě jednohlasně a nastartovala jí tak dráhu modelky v USA. Dnes je podnikatelkou a věnuje se moderování společenských akcí. Nikdy neměla moc štěstí v lásce, největší radost jí dělá dcera Daniela.

Renata Gorecká
Autor: Archiv Blesku

Renata Gorecká (40)- Miss Československo 1990: Krátce po vítězství v Miss ČSR se z modelingu stáhla. Odstěhovala se do Polska, kde navázala na své studium Obchodní akademie v Českém Těšíně a vystudovala mezinárodní obchod a mezinárodní vztahy na Ekonomické akademii v Krakově. Je vdaná a má dceru Annu. Bydlí i nadále v Polsku.

Michaela Maláčová (40) - Miss Československo 1991: Se soutěží Miss je spojen celý její dospělý život. V roce 2006 udělala prezidentovi Miss ČR čáru přes rozpočet, když založila konkurenční soutěž Česká Miss a o čtyři roky později je sloučila dohromady. S manželem, podnikatelem Zdeňkem Bakalou, a rodinou žije ve Švýcarsku a mají tři děti.

Pavlína Babůrková
Autor: Archiv Blesku

Pavlína Babůrková (39) - Miss Československo 1992: Pavlína neslavila úspěchy pouze v České republice. Na Miss Universe skončila na sedmém místě a na Miss Europe dokonce jako II. vicemiss. V současnosti žije stranou všeho dění v pražských Jevanech. Je vdaná za producenta Petra Kratochvíla, se kterým vychovává pět dětí.

Silvia Lakatošová
Autor: Archiv Blesku

Silvia Lakatošová (39) - Miss Československo 1993: Po vítězství s dráhou profesionální modelky poslední federální Miss skončila. V roce 1994 se umístila na Miss Universe na výborném 4. místě. Vystudovala VŠ managementu a pak šla ve stopách Maláčové. Stejně jako ona si na Slovensku založila vlastní soutěž krásy Miss Universe. Je vdaná a má syna Christiana.

Eva Kotulánová
Autor: Archiv Blesku

Eva Kotulánová (36) - Miss ČR 1994: V 19 letech se stala první blondýnkou, která přerušila pětileté vítězství brunetek. Je vdaná za podnikatele Milana Maděriče, se kterým má dceru Julii. Žije v Brně, kde má také obchod s čaji a doplňky pro útulné a příjemné bydlení.

Monika Žídková - Miss ČR 1995: Historicky jediná česká nejkrásnější dívka Evropy se také pyšní titulem Nejoblíbenější miss všech dob nebo Miss tisíciletí. Monika už dávno pověsila modeling na hřebík, živí ji moderátorství a vlastní kosmetická firma. S manželem Petrem Brzeskou a dvěma dětmi Nikolou a Davidem žije na Moravě.

Petra Minářová (34) - Miss ČR 1996: Veškerý svůj volný čas věnuje své vášni – koním. Živí se modelingem a trenérstvím. Se svým koněm vyhrála v roce 2009 mistrovství České republiky v krasojízdě. Před třemi lety si nechala Petra zvětšit poprsí. Po operaci ale litovala, že si nevybrala větší implantáty. Dvojky jí přišly malé.

Terezie Dobrovolná (32) - Miss ČR 1997: Vzdělání pro ni vždy bylo víc než modeling, vystudovala dvě vysoké školy, pracovala jako tisková mluvčí a tlumočnice z angličtiny. V současnosti je na mateřské dovolené, s partnerem Davidem Beranem, kterého stíhala protikorupční policie kvůli daňovému úniku, má dvě dcery.

Kateřina Stočesová
Autor: Archiv Blesku

Kateřina Stočesová (31) - Miss ČR 1998: Sice zvítězila, ale daleko většího úspěchu dosáhla vicemiss Alena Šeredová, kterou před Stočesovou upřednostňoval Miloš Zapletal. K modelingu i proto nikdy netáhla a upřednostňovala vazbu květin. S partnerem Alešem Kocem má skoro roční dceru Annu Marii.

Helena Houdová (32) - Miss ČR 1999: Jako některé další dívky našla domov v zahraničí. S manželem žije v New Yorku a vychovávají spolu dva syny – Dariena a Daveeda Jakuba. Je známá jako bojovnice za lepší životní prostředí, lidská a zvířecí práva. Založila nadační fond Slunečnice.

Michaela Salačová
Autor: Archiv Blesku

Michaela Salačová (29) - Miss ČR 2000: Víc než krásou se proslavila po hudebních klubech jako dýdžejka. Momentálně je na mateřské dovolené s dvouletým synem Oliverem. Příležitostně pomáhá manželovi s realizací hudebních koncertů a eventů, kde má na starosti především propagaci.

Diana Kobzanová (30) - Miss ČR 2001: 

Stala se černou ovcí. Dva roky po svém vítězství nafotila akty pro pornografický časopis Leo. Tím naštvala nejen prezidenta Miloše Zapletala, ale přišla i o korunku. Je vyhledávanou moderátorkou a už dva roky je šťastná s automobilovým závodníkem Štěpánem Vojtěchem.

Kateřina Průšová (28) - Miss ČR 2002: Ve finále uspěla, i když měla ruku v sádře. Proslavila se divokými večírky s Dianou Kobzanovou, ale před svatbou s podnikatelem Vladimírem Konvalinkou se zklidnila. O to víc byl jejich rozvod divoký, po svém bývalém požaduje tři miliony korun.

Lucie Váchová
Autor: Archiv Blesku
Lucie Váchová (27) - Miss ČR 2003: Pečlivě se připravuje na roli maminky, za měsíc porodí manželovi, jachtaři Davidu Křížkovi, prvního potomka. Váchová kvůli mateřské dovolené opustila nejen modeling, moderování, ale i práci asistentky poslance Ivana Fuksy v Poslanecké sněmovně.

Jana Doleželová (30) - Miss ČR 2004: K titulu miss získala i titul doktorka farmacie. Má vlastní lékárnu, na kontě několik menších filmových rolí, zkušenosti s moderátorstvím a před sebou svatbu s podnikatelem Richardem Podroužkem. Loni si postavili luxusní dům a teď si ještě řeknou »ano«.

Lucie Králová
Autor: Archiv Blesku

Lucie Králová (30) - Miss ČR 2005: Vysloužila si přezdívku Miss s cejchem smrti. Soutěžila už v roce 2004, ale odstoupila, když jejího přítele zastřelila jeho bývalá žena. Ani teď neprožívá moc šťastné období, sice je šťastná po boku bývalého hokejisty Jiřího Šlégra, ale zažívá drsný rozvod s podnikatelem Zdeňkem Kaufmannem.

Taťána Kuchařová (24) - Miss ČR 2006: Jako jediná z vítězek se může pyšnit prestižním titulem Miss World. Díky tomu se na jeden rok stala prezidentkou Miss ČR, než ji pohltila konkurenční Česká Miss. Taťána si vybudovala úspěšnou kariéru za oceánem, kde žije s modelem Lanem Carlsonem. Kromě toho má svoji nadaci a zkouší se prosadit jako herečka, nedávno se mihla ve videoklipu Justina Timberlaka.

Kateřina Sokolová
Autor: Archiv Blesku

Kateřina Sokolová (22) - Miss ČR 2007: Po svém vítězství vystřídala jedna z mála modelek s přírodním dekoltem několik partnerů. Nyní zakotvila u zlatníka Roberta Hájka. Ten před ní vystřídal několik krásek, ale už jsou spolu přes rok šťastní. Je vyhledávanou modelkou hlavně v zahraničí.

Zuzana Jandová
Autor: Archiv Blesku

Zuzana Jandová (24) - Miss ČR 2008: Jsou to dva roky, co odjela zkusit dráhu modelky do zahraničí, kde se jí neuvěřitelně daří. Okouzlená svým úspěchem se do Prahy vrací pouze minimálně. Kvůli zmizení tehdejšího majitele Miss ČR Jana Moťovského se stala nejdéle úřadující miss – titulem se pyšnila celý rok a půl.

Aneta Vignerová (24) - Miss ČR 2009: Poslední vítězka Miss ČR to na začátku svého kralování neměla jednoduché, čelila kritice svého vzhledu. Přesto okouzlila několik mužů, syna Jana Krause Davida, nebo fotbalistu Tomáše Ujfalušiho, se kterým žije v Turecku.

Kateřina Smejkalová
Autor: Archiv Blesku

Kateřina Smejkalová (29) - Česká miss 2005: Historicky první Česká Miss se ve své rodné zemi moc nezdržuje. Před třemi lety odešla do kanadského Toronta, kam následovala svého snoubence Radka Krásného, který zde získal dlouholetý pracovní kontrakt v jedné telekomunikační společnosti.

Renata Langmannová (25) - Česká miss 2006: Momentálně nejvíce boduje v zahraničí, kde má mnohonásobně zajímavější honoráře. Od svého vítězství v soutěži krásy vystřídala jen dva partnery, ale zato zásadně změnila svůj vzhled. Ze zrzavé holky krev a mlíko se stala vyhublá blondýnka.

Lucie Hadašová (25) - Česká Miss 2007: Blonďatá kráska je šťastnou maminkou roční dcery Denisy a zatím marně čeká, až ji její partner, hokejista Jaroslav Bednář, požádá o ruku. Rodina střídavě žije ve švýcarském Luganu, kde Bednář hraje, nebo v Praze.

Eliška Bučková (22) - Česká Miss 2008: Už skoro dva roky randí se zpěvákem Václavem Noidem Bártou, u Elišky jde poslední dobou modeling stranou a na první místo řadí i zásluhou svého partnera zpěv. Momentálně exceluje společně s Noidem v muzikálu Hamlet.

Iveta Lutovská (28) - Česká Miss 2009: Ostřílená modelka, která prošla několika soutěžemi krásy, se až ve svých 25 letech stala Českou Miss a loni vdanou paní – vzala si podnikatele a dobrého kamaráda Leoše Mareše, Jaroslava Víta. Pár už nějakou dobu uvažuje o společném potomkovi.

Jitka Válková (20) - Česká Miss 2010: Kvůli svým 169 cm se stala nejmenší miskou v historii soutěže krásy, ale chybějící výšku dohání svým silným hlasem. Loni vydala své první cédéčko a víc než na přehlídkových molech se objevuje na koncertních pódiích. Oporou jí je o dvacet let starší podnikatel Mirek Cipra.

Jitka Nováčková (19) - Česká Miss 2011: Už dnes skončí její roční kralování, během kterého se stihla rozejít s přítelem, čelit krátce po soutěži spiknutí ostatních finalistek, které dva měsíce před soutěží natočily tajné video, ve kterém tvrdily, že o vítězce je předem rozhodnuto a že to bude právě Jitka.

Fotogalerie
28 fotografií