Pětiletá dvojčata Jiří a Jan svým rodičům z oka vypadla. Zatímco Jirka je kopií svého slavného tatínka Vladimíra Dlouhého, který hrál v desítkách českých filmů, Honzík je po mamince. Roztomilý klučina má stejně jako jeho táta odstáté uši a šibalský úsměv, které herec ve svých dvanácti letech předvedl ve snímku režiséra Karla Kachyni Už zase skáču přes kaluže.

Chlapci se společně se svou maminkou Petrou Jungmannovou objevili v psí škole v Horních Počernicích na speciálním výcviku svých mazlíčků. Petra sebou vzala jejich kříženku Dorotku.

"Přijela jsem především kvůli klukům, když jsem slyšela, že tady budou králíci, řekla jsem si, že je o to nemůžu připravit. Jsou z toho nadšení a já jsem moc ráda, že si tady to dopoledne užili. A Dorotka se taky vyřádila, myslím, že nám společný výlet všem prospěl," říká Jungmanová, představitelka Marty Seidlové z Ulice.

I když je kříženka pyrenejského horského psa větší, než Petřiny děti, Petra se nebojí je se psem nechat o samotě. "Dorotce bude sedm let a když jsem jezdila s kočárkem, dělala mi na procházkách společnost. A o kluky se určitě nebojím. Když jsme je přivezli z porodnice, postavili jsme je ve vajíčkách rovnou před ní a ona je celé olízala. Od té doby na ně nedá dopustit," dodala herečka.

Výcviku se zúčastnila i Jaroslava Obermaierová s krysařicí Paris, Miluška Bittnerová s krysařím štěňátkem Tondou a Veronika Nová s pětiměsíční fenkou Abbi.

Fotogalerie
4 fotografie