Před zraky milionů diváků vyhrála 59 tenisových grandslamů. Otevřeně se také přiznala ke své sexuální orientaci a na veřejnost už neváhá vyjít s pohlednou partnerkou, někdejší sovětskou miss po boku.

Teď legendární Martina Navrátilová (55) přemohla strach a stud znovu a rozhodla se dobýt i taneční parket. Přijala totiž pozvánku do americké soutěže Dancing with the Stars, obdoby české StarDance.

Tentokrát zazáří v taneční soutěži

V minulosti si Navrátilová nedokázala představit, že by někde hopsala, a už vůbec ne před kamerou.

„Ráda překonávám své fobie. Bála jsem se výšek a mám pilotní licenci, měla jsem strašný strach z utonutí a naučila se potápět. Při tančení se zase strašně stydím, když na mě někdo kouká. Nyní to zlomím,“ prohlásila rodačka z Řevnic.

Jestli se do toho pustí s houževnatostí sobě vlastní, stane se jistě královnou všech tanců od samby až po valčík. Navrátilové bude v soutěži stanice ABC partnerem profesionální tanečník Tony Dovolani.

„Těším se na to všechno. Chci ukázat, že nikdy není pozdě se učit něco nového. Přechod z tenisového kurtu na taneční parket nebude jednoduchý, ale chci tím mou generaci povzbudit,“ nastínila jedna z nejlepších hráček tenisové historie.

Na parketu zkoušely štěstí i jiné bývalé světové tenisové jedničky. Švýcarka Martina Hingis v britské verzi soutěže vypadla v roce 2009 jako první a podobně dopadla v americké televizi také Monika Seleš. V Česku se ze sportovců ve StarDance objevil například olympijský vítěz v lyžařské akrobacii Aleš Valenta.

Minule po sobě nechala lézt pavouky

Martina Navrátilová však už má jeden televizní hit za sebou. V britské reality show s názvem "Jsem celebrita... dostaň mne odtud pryč!" skončila před třemi lety druhá.

Tehdy natáčení zavedlo Navrátilovou i další účinkující do australské buše, kde museli obstát v různých soutěžích, pokud si chtěli obstarat jídlo. 24 hodin v kuse přitom byli pod dozorem kamer. Největší zkouškou tehdy pro Martinu byli hadi, pavouci a brouci, které po sobě musela nechat lézt.

Fotogalerie
8 fotografií