Podle zdroje z Primy dlužil osvětlovač Brávkovi, který pracoval v televizi jako zvukař, nemalou sumu. Brávek byl znám tím, že rád půjčoval peníze na vysoký úrok. Jeho dlužníkem se zřejmě stal i osvětlovač Tomáš O., který podle všeho neměl na splácení. Proto zvolil šílené řešení. Brávka nejprve unesl, pak ho prý zabil a schoval do kufru jeho auta.

Po mordu napsal manželce oběti esemesku a požadoval výkupné 10 milionů korun. Při fiktivním předávání peněz spadla klec a osvětlovače zatkla policie, které se prý už přiznal. Na celou kauzu vydala Prima informační embargo.

Hrůzné smsky

„Máme vašeho manžela, chceme 10 milionů!“ Tak zněla esemeska, kvůli které se Jana Brávková obrátila 1. února na policii. Detektivové okamžitě zahájili rozsáhlé pátrání a zjistili, že spolu s Brávkem zmizelo i jeho auto. Na mobil přicházely další esemesky, v nichž vyděrač požadoval peníze za to, že jejímu manželovi neublíží. O čtyři dny později bylo na jednom pražském sídlišti nalezeno zaparkované auto a v něm mrtvola! Pitva prokázala, že zvukař zemřel násilnou smrtí.

Na vraha nastražili past Vyšetřování přivedlo kriminalisty na stopu Tomáše O. Detektivové na něj společně s jeho ženou nastražili past. Podle instrukcí vyděrače zanechali v neděli 12. února na určeném místě na dálnici D5 igelitový pytel. Jakmile si pro něj Tomáš O. přijel v domnění, že si vyzvedne 10 milionů, spadla klec. Zabiják sedí ve vazbě. Za vraždu, pokus o zvlášť závažné vydírání a neoprávněné užívání cizí věci mu hrozí až výjimečný trest.

Údajný vrah Tomáš O.
Autor: Foto Policie ČR
Zabíjel pro peníze

Televizní osvětlovač se prý k hrůznému činu přiznal. Podle všeho ho k tomu dohnaly finanční problémy. Navštívil totiž zavražděného u něj doma a žádal ho o pomoc. Rozhovor se ale rozhodně nevyvíjel tak, jak si představoval. Proto ho prý napadl, zabil a bezvládné tělo naložil do jeho auta, s nímž pak odjel.

Na FTV Prima oficiálně nikdo ze zaměstnanců nesmí říct k případu ani slovo. „Je to pravda. Šlo o manžela výkonné producentky Primy. Bohužel tím vrahem je podle všeho skutečně Tomáš O.,“ řekl Blesku zdroj z televize a dodal: „Nejvíc bude trpět rodina údajného vraha. Má dvě děti a je dost možné, že kvůli tomu, že může dostat výjimečný trest, už je nikdy neuvidí.“

„K tomuto se nebudeme nijak vyjadřovat,“ napsal pouze v esemesce Václav Mazánek z tiskového oddělení televize. Kdo je vrahem a kdo obětí, odmítá potvrdit i policie. „Vzhledem k probíhajícímu trestnímu řízení a s ohledem na rodinu zavražděného nebude Útvar pro odhalování organizovaného zločinu k věci poskytovat žádné podrobnější informace,“ konstatoval mluvčí ÚOOZ Pavel Hanták.

Kdo je kdo v kauze vraždy v televizi

Jana Brávková je úspěšnou producentkou, která roky spolupracuje s našimi největšími komerčními stanicemi. Po odchodu z Novy, kde měla na starost Pojišťovnu štěstí, Ordinaci v růžové zahradě nebo zábavný pořad Hogo Fogo, odešla na Primu. Zde se znovu potkala s režisérem Jiřím Adamcem při tvorbě nejsledovanějšího pořadu televize, seriálu Cesty domů. Kuriózně údajného vraha svého muže potkala už v roce 2004, kdy pracoval jako osvětlovač na Pojišťovně štěstí. Manžel producentky se jako zvukař podílel například na Televarieté, Zlatém slavíkovi nebo na seriálu Hospoda.