Ocenění, která budou předána už pojedenadvacáté, vyhlásí 8. března v přímém přenosu České televize. Moderátorkou večera bude zpěvačka Marta Jandová. "Udělám to trošku jinak," slíbila. Vyhovuje jí, že se finálový večer ponese v rockovém duchu.

V kategorii Skupina roku získaly nominace J.A.R, Mandrage a Tata Bojs, Zpěvačkou roku se mohou stát Anna K., Lenka Dusilová či Tonya Graves. Na Objev roku jsou v nominacích Gabriela Gunčíková, Goodfellas a Tonya Graves.

Tomáš Klus, který byl za rok 2009 vyhlášen Zpěvákem roku, se se svým Rackem probojoval i do žánrových cen Anděl 2011, které budou oznámeny týden před hlavním večerem v pátek 2. března v pražském Paláci Akropolis.

V průběhu večera bude vyhlášena i Deska roku za nejprodávanější album (stal se jí díky 29.000 nosičům opět Klusův Racek, který se prodává i letos) a další osobnost vstoupí do Síně slávy.

Klus zabodoval i prvním kole hlasování 20. ročníku čtenářské ankety Žebřík, v níž ho fanoušci nominovali rovněž ve čtyřech kategoriích. Výsledky vyhlásí v polovině března v Plzni.

Fotogalerie
4 fotografie