Když se Monika s Michalem pracovně rozešla, což znamenalo konec hraní ve všech jeho muzikálech (Kat Mydlář, Kleopatra, Tři musketýři, Angelika), měla trochu o svou kariéru strach. Ale jak se říká - štěstí přeje vyvoleným, a zpěvačce se kšefty začaly hrnout ze všech stran. A co víc, její hlavní role v muzikálu Funny Girl v ústeckém divadle jí vynesla nominaci na Thálii v kategorii opereta, muzikál.

"Vůbec jsem to nečekala, jsem opravdu moc šťastná. Ve Funny mě viděl pan Jiří Hromada, který je šéfem herecké asociace, a moc mě chválil. Je to těžká role, ale jsem ráda, že ji hraji," říká Absolonová, kterou doposud muzikálový nadšenci znali jen z popových kousků. "Naskočila jsem najednou z popových muzikálů do jazzu. Přiznám se, letošní rok mám ve znamení novinek. Dělala jsem činohru Světáci a v Karlíně Vraždu za oponou, a teď Funny Girl," dodala.

Kromě hraní se Monika naplno věnuje zpívání  a moderování, a to především na společenských akcích. "Až do března mám všechny víkendy plné. Je to hodně času v autě, ale je to moje práce a ta mě moc baví," usmívá se zpěvačka, která v červenci se svým přítelem Vráťou oslaví třetí výročí vztahu.

Mezi umělci nominovanými na ceny Thálie za loňský rok jsou herci Helena Dvořáková, Lucie Žáčková či Juraj Kukura, operní pěvci Eva Urbanová a Aleš Briscein a za muzikál a operetu Monika Absolonová a Tomáš Töpfer. Laureáti budou vyhlášeni 24. března v Národním divadle.

Fotogalerie
7 fotografií