První vystoupení Dagmar Havlové v Divadle na Vinohradech bylo po skonu Václava Havla (†75) jednou z nejsledovanějších událostí začátku roku. „Celý večer probíhal ve skvělé atmosféře,“ řekl Blesku ředitel divadla Jindřich Gregorini.

A jeho slova potvrdili i kolegové z představení. „Všichni jsme rádi, že se Dáša vrátila po smrti manžela do divadla. Muselo to pro ni být nesmírně těžké, ale zvládla to,“ prozradil Blesku Daniel Bambas. „Myslím, že to pro ni bylo takové očištění po tom všem,“ dodal.

Jela domů taxíkem

Výjimečný večer si nenechal ujít ani režisér inscenace Vladimír Morávek, který před začátkem vystoupil na jeviště, spolu s poděkováním paní Dagmar za její statečnost, vzpomenul na Václava Havla. Ten byl spoludramaturgem inscenace a loni bezprostředně po premiéře řekl Morávkovi: „Ta první půlka měla být kratší, jinak je to moc pěkné.“

Atmosféru večera však Havlové zkazil odchod domů. Když dorazila na parkoviště, zjistila, že jí odtáhli auto. „Má parkovací kartu pro Prahu 1, ale my jsme Praha 2, a tak to tady neplatí,“ uvedl Gregorini. Okamžitě ale pomohl herec Michal Novotný, který herečce objednal taxi, které ji odvezlo domů.

Fotogalerie
8 fotografií