Doležal neřeší, zda jeho žena se známým sexuologem měla intimní poměr, či nikoli. „Flákala se dost po nocích. Vadí mi samotná skutečnost. Vycházím z toho, že jsem byl v životě u stovek žen doma a jen asi se třemi jsem nespal,“ konstatuje suše.

Dalším kamenem úrazu do vztahu bylo to, že Alex nafotila erotické snímky pro časopis Jana Krause. „Mám za to, že sexuoložky a psycholožky nemají v novinách ukazovat své vnady,“ je přesvědčený Jiří. Zejména na tom trvá, je-li tato odhalená doktorka jeho ženou.

Pár si zvolil takzvaný rozvod dohodou. Týká se bezdětných párů, které mezi sebou uzavřou dohodu o rozdělení majetku, a pak se nemusí u soudu veřejně propírat jejich soukromý život. Takový rozvod ale trvá půl roku, než ho soud potvrdí. Takže Doležalovi budou ještě 6 měsíců formálně manželé.

Rozvod bolí, má ale i větší starosti

„Momentálně mám hlavu plnou jiných věcí, které mě zajímají víc,“ svěřil se JXD. „Byl to sice pro mě šok a veliká bolest, protože jsem to od Alex nečekal, ale mám větší starosti. Našel jsem si na břiše bulku, brali mi vzorek na histologii a za týden mi lékaři sdělí, zda mám, nebo nemám rakovinu. Věřte, že rozvod je vedle toho opravdu menší problém,“ přiznal upřímně Doležal.

K oltáři ho už prý nikdo nikdy nedostane. „Hodnotil bych to tak, že jsem se ženě okoukal. Víte, bral jsem si studentku z Havířova, a nyní je z ní uznávaná psycholožka. Taky učí na univerzitě. Sama mi přiznala, že nechce nést zodpovědnost za vztah. Já ji vlastně chápu, život o samotě je mnohem pohodlnější.“

Samotná Alex včera Blesku řekla: „Těším se na to nové, co přijde. I když je mi líto, že to s Jirkou nevyšlo, dívám se hlavně do budoucna.“ V Metropoli ale byla Doležalová drsnější. „Hulí a smrdí. Měla jsem růžové brýle,“ řekla před kamerou. „Když jsme se poznali, bylo to v létě a hodně jsme větrali,“ vysvětlila. A přidala novoroční přání. „Jiří už vše má, kariéru a všechno. Tak mu přeji hodně zdraví.“ Vzhledem k obavám z rakoviny je takové přání pro Doležala jistě na místě.

Fotogalerie
4 fotografie