Hezky česky zní její jméno Pavlína Pořízková, za Atlantikem je označována jako Paulina Porizkova. Ať tak či tak, jedná se o slavnou českou topmodelku, která však již světová mola opustila.

O současném modelingu si však myslí své! Modelky si příliš neváží vlastního těla a neberou si ani moc příklady z minulosti. Ať ty pozitivní nebo negativní. Odráží se to pak v jejich pokřiveném vnímání toho, co se kolem nich děje. Sexuální obtěžování nevyjímaje.

"Když je šestnáctiletá dívka polichocená tím, že na ní muž vytáhne penis, je to pozoruhodné," uvádí dle módního serveru WWD.com Pořízková v novém dokumentu ze světa modelingu, uvedeném na filmovém festivalu Sundance..

Za pravdu dává Pořízkové ostatně i další vysloužilá topmodelka a herečka, Američanka Carré Otis (43), která ve své knize potvrzuje, že má modelingový průmysl k počestnosti na míle daleko. Jí samotnou prý její manažer nutil opakovaně k sexu. Na denním pořádku pak prý bylo i užívání kokainu - částečně i jako prostředek kontroly hmotnosti.

Od doby, kdy se obě topmodelky promenádovaly po molech, se však prý situace ještě zhoršila. Mladé modelky by proto měly otevřít oči a vzít rozum do hrsti. A ne se řídit heslem "sex, drogy a anorexie".

Fotogalerie
9 fotografií

Video
Video se připravuje ...

Paulina je i ve svém věku neskutečně sexy. Navíc je velice vtipná Jan Jedlička, hudba: Kevin MacLeod