Proč má fotku Matyáše jen jedna z rodin? Na rozdíl od rodičů hokejisty NHL mají totiž Vondráčkovi předpotopní mobily. „Je to všechno starý krám. Fotku nemůžeme přijmout,“ vysvětlila Lucčina matka Hana a okamžitě dodala: „Odpoledne máme sraz s Plekancovými, a tak konečně vnuka uvidíme.“

„Tak nešťastně se to všechno sešlo. Chtěli jsme za dcerou hned odcestovat. Teď místo toho vyřizujeme nepříjemné záležitosti,“ řekla smutně textařka Sorrosová s tím, že její manžel a Lucčin otec Jiří Vondráček (60) od rána vyřizuje otcův pohřeb.

Sorrosová potom svěřila, jak strávil Lucčin dědeček poslední dny svého života. „Tatínek už žil převážně u nás. Doma byl jen sporadicky. Všechno by bylo v pořádku, kdyby neupadl a nezlomil si krček. Operace byla provedena perfektně, jenže potom začal krček vypadávat z kloubu. Poprvé ho tam zasadili, podruhé a potřetí už řekli, že musí dojít k totální endoprotéze,“ vysvětlovala Sorrosová s tím, že Lucie se na stav dědy neustále ptala.

Fotogalerie
7 fotografií

„Tu endoprotézu ale lékaři už odmítli dělat v plné narkóze, tak došlo k takovému znecitlivění. Tatínek byl statečný a operace zase dopadla skvěle,“ popisuje Lucčina matka. Jenže organismus starého pána už odmítal rehabilitovat, pan Vondráček neměl vůli vstávat, jenom ležel a během pár dnů tak došlo k totálnímu selhání organismu.

„Je mi Lucky moc líto. Vzalo jí to tu radost z miminka,“ podotkla zpěvaččina matka s tím, že za dcerou s manželem vyrazí, hned jak jen to bude možné. „Teď je ale před námi pohřeb a potom to všechno nepříjemné vyřizování, co s ním souvisí. Za Luckou se asi dostaneme až po Vánocích,“ posteskla si Sorrosová.