Psycholog asi nebude daleko od pravdy. Kromě muzikálové pohádky V peřině hrál Roden v poslední době samé náročné role. Habermannův mlýn, Lidice anebo seriál Terapie, kde hraje trpělivého psychoterapeuta, který však sám potřebuje odbornou pomoc. Natáčení Terapie bylo nejen nejdelší v jeho životě, ale i nejvíce vyčerpávající. Točil od sedmi ráno 95 dní a každý den do pražských studií Barrandov dojížděl 2,5 hodiny autem. „Unavený jsem hodně, všichni jsou unavení,“ řekl Roden po natáčení.

Vyčerpaný byl nejen fyzicky, ale i psychicky. „Uvědomil jsem si to, až když jsem Terapii dotočil. Na placu jsem si to nepřipouštěl. Až zpětně mi došlo, jak moc mě to vysálo,“ prozradil Roden před pár dny časopisu Reflex.

Problémy a přetížení se u tohoto vynikajícího herce znásobily a vyvrcholily napadením fotografa Blesku. „Každý člověk má dva druhy chování, soukromé a veřejné. Pan Roden poutá hodně pozornosti, což ho může deprimovat. Okolí ho nutí, aby dával pozor, a to ho vysiluje,“ vysvětlil psycholog Klimeš.

Karlovi se na premiéře seriálu Terapie zřejmě přepnul filmový a reálný život. Využil jednu scénu ze seriálu, ve které od něj Lukáš Hejlík na terapii dostane facku, a aplikoval ji ve vylepšené formě na fotoreportérovi Blesku. Ten skončil v nemocnici a Roden odkráčel po červeném koberci do kinosálu.

Blbou náladu demonstroval i tam. Když s ním moderátor dělal rozhovor, Roden se choval odměřeně. „Můžete mi položit otázku, ale není jisté, že vám odpovím,“ šokoval herec.

V Terapii Karel lidem poskytuje psychickou pomoc. Možná by to měl zkusit i ve skutečném životě. Pravděpodobně potřebuje odbourat stres. Lepší by však bylo slovní uvolnění, a ne pěstní souboj. Ale je jasné, kde herec našel inspiraci. Společně se svým bratrem Mariánem, který se také objevil na premiéře, milují box a chodí se koukat i na zápasy...

Policie případ šetří jako výtržnictví

Herec ani jeho partnerka Jana Krausová ve čtvrtek nebrali telefon a nereagovali ani na SMS. HBO, která na premiéru novináře sezvala, se od skandálu šokujícím způsobem distancovala.

„Údajný incident pana Karla Rodena s fotografem deníku Blesk, tak jak ho váš titul popisuje, nikdo ze zástupců HBO dle našich informací nezaznamenal. Nemůžeme se proto k této události jakkoliv dále vyjadřovat,“ napsala Blesku Pavla Brožková z PR oddělení HBO.

Fotograf deníku Blesku se rozhodl, že na herce nebude podávat trestní oznámení. Policie však případ nechce nechat bez povšimnutí. Celou věc předá státnímu zástupci a Karel Roden tak bude s největší pravděpodobností stíhán za výtržnictví.

Fotogalerie
15 fotografií