Helena Vondráčková na pohřeb textaře a básníka Pavla Vrby (†73) přišla mezi posledními, přesto ji v obřadní síni posadili do první řady úplně na kraj vpravo. Těsně za ní, v druhé řadě, už několik minut seděli Marta Kubišová a Václav Neckář. V ten okamžik většině v hlavách proběhlo: Legendární Golden Kids opět pohromadě. Ale bohužel si o tomhle mohou všichni nechat jen zdát, nepřátelství kvůli soudnímu sporu mezi Vondráčkovou a Kubišovou zřejmě stále trvá.

Helena se po dobu půlhodinového smutečního obřadu ani jednou na své bývalé kolegy nepodívala. A to jí doslova dýchali na záda. Jen tiše plakala a modlila se. To samé dělala Marta. Když obřad skončil, obě šly kondolovat vdově Marii, ale stále si od sebe držely odstup. Ani jednou se k sobě blíž jak na metr nepřiblížily. Jak Helena, tak Marta pozdravily své kolegy, chvilku si s nimi popovídaly, ale dávaly si dobrý pozor, aby si nezkřížily cestu.

Jako první strašnické krematorium opustila Kubišová, společně s ředitelem a majitelem Divadla Ungelt Milanem Heinem odjela taxi domů. Vondráčková si ještě pár minut povídala s kolegy a pak odjela svým autem.

Video
Video se připravuje ...

Marta Kubišová s Helenou Vondráčkovou seděly při pohřbu textaře Vrby kousek od sebe Jan Jedlička

Co je rozdělilo?

Helena Vondráčková s manželem Martinem Michalem požadovali u soudu po Martě Kubišové 1,3 milionu kvůli neuskutečněnému turné Golden Kids, na kterém Kubišová odmítla vystupovat. Po několika soudních stáních, 13. září 2010 Vrchní soud v Praze definitivně rozhodl, a potvrdil tak rozhodnutí pražského městského soudu, že Kubišová nemusí platit částku 1,3 milionu korun odškodného Heleně Vondráčkové za zrušené turné skupiny Golden Kids. Soud navíc rozhodl, že Kubišová nemusí platit ani za soudní výlohy. Částku zhruba 160.000 Kč tak zaplatí žalující strana.

O rok později se karta obrátila a Kubišová se za větu, kterou pronesla v roce 2009 v rádiu, musela omluvit Vondráčkové a zaplatit veškeré soudní výlohy.

Fotogalerie
11 fotografií