Siloví akrobaté Dae Men měli za vítězství v soutěži inkasovat 100 000 eur a dostat možnost vystupovat v Las Vegas. Druhá část ceny se jevila ještě přitažlivější, protože slibovala průlom do světového showbyznysu. Jenomže celé slibované angažmá se smrsklo na jedno jediné vystoupení. „Bylo to rychlý, předvedli jsme, co jsme potřebovali, a jeli domů. Vlastně jsme tam jeli jenom na výlet,“ shrnují svoji misi Petr Horníček a Zdeněk Moravec.

Oslavovaný Jaro Slávik jim podle všeho zajistil představení na úrovni hotelových animátorů. Tvrdí však, že jejich vystoupení zhlédnul člověk, který má na starosti síť hotelů MGM. Duo Dae Men si však na osobní kontakt s nikým takovým nevzpomíná. „Výhodnější by bylo, kdyby vycestovali hned po skončení soutěže. Ale měli nabitý diář,“ brání se Slávik. TV Prima dokonce považuje obě součásti výhry za naplněné. „Vítěz získal 100 000 eur. Možnost vystupovat v Las Vegas byla míněna jako bonus,“ zní oficiální vyjádření.

Dae Men už na kariéru v USA rezignovali. „Máme dost práce doma. Budeme hrát v muzikálu Quasimodo a připravujeme velký kabaretní projekt. Finančně to vyjde víceméně nastejno. Akrobaté tam nejsou až tak dobře placeni.“ A Slávik slibuje: „My jsme se poučili z chyb a do kontraktu s příštím vítězem už bude vepsána podmínka, aby odjel do Las Vegas v prvním kvartálu roku 2012.“

Fotogalerie
4 fotografie