Adamovská je rozvedená a Štěpánkova žena režisérka Vlasta Janečková (75) je těžce nemocná a musí být ve stálé péči lékařů. Společnému životu nic nebrání. Zlata má ale jiný názor. „Už nikdy se nevdám,“ odmítá manželské závazky herečka. „Dvakrát mi to úplně stačilo,“ tvrdí.

Jenže ne nadarmo se říká: Nikdy neříkej nikdy. Navíc je vidět, že Zlata zdaleka nerezignovala na soukromý život. Pečuje o sebe, chce dobře vypadat, považuje to přímo za povinnost každé herečky a hlavně ženy. „Ano, přiznávám, byla jsem na plastice horních víček. Vřele doporučuji. Myslím, že okolo padesátky by to mělo být skoro povinné. Cítím se po operaci mnohem líp,“ pochvaluje si Adamovská.

Její vnitřní štěstí je cítit i navenek. Herečka vypadá líp než třeba před třemi lety. V létě si dopřála romantické putování po Francii. „Navštívila jsem mnoho vyhlášených vinařských lokalit. Nejvíc mi zachutnal růžáček,“ přiznala Zlata na ochutnávce a křtu vín 2010 z Vinice sv. Kláry v pražské Troji. Lásku k vínu má Adamovská taky společnou s Petrem Štěpánkem. Je to další věc, která je spojuje. Dokonce se oba vzácně shodli, že nejvíc jim hned po klasickém rulandském šedém chutná ryzlink.

Zlatě dokonce zůstal po rozvodu s Radkem Johnem sklípek na Moravě a Petr má symbolický vinohrad čítající tři hlavy na pražské Malé Straně, kde bydlí. Třeba si herci jednou opravdu připijí na své vlastní svatbě.

Fotogalerie
7 fotografií