Rakovina u známého scenáristy, který napsal například stále reprízovanou komedii s Janem Pivcem a Jiřinou Šejbalovou Láska jako trám, propukla před devíti lety. Od té doby s ní známý scenárista s pomocí celé rodiny statečně bojuje. „Udělala bych pro tatínka všechno na světě. Je stále doma mezi svými, aby ho posilovala přítomnost rodiny, a s péčí nám pomáhají zdravotní sestřičky. Chci, aby se cítil podle možností dobře,“ svěřila se s těmi nejosobnějšími pocity Michaela.

Moderátorka pořadu Máte slovo sice nemůže tátu z rakoviny vyléčit, ale dokázala mu alespoň zajistit důležitý pocit lásky a bezpečí. Je navenek statečná, i když ji uvnitř svírá velký žal. Odmala byla na otce tak silně fixovaná, až mají její přátelé hrůzu z toho, jak by nesla případný tátův odchod ze světa.

Míša sama ale od sebe takové myšlenky stále odhání. Snaží se i v těžkých chvílích myslet hlavně pozitivně. Je ráda, že jí osud dal takové rodiče, že si s tátou směla užít krásných 43 let života. „Obdivuju i maminku, jak to zvládá. Přece jen už má svůj věk a s tatínkem je čtyřiadvacet hodin denně. Je moc statečná,“ pochválila Míša matku.

Fotogalerie
2 fotografie