Zprávu, kterou jako první přinesl deník Aha!, potvrdil Blesk.cz právní zástupce Ladislava Štaidla JUDr. Josef Lžičař s tím, že zásilku dostal Štaidl do rukou v úterý večer.

"Došlo k vydání opatření o zatimní péči. Je to z důvodu lability matky. Budeme usilovat i o péči trvalejšího charakteru. Není důvod, aby Artur nešel k nám. S Ivetou Bartošovou se pokusíme nějak dohodnout, aby si nepřipadala nějak odstrčená," řekl ve středu ráno serveru Blesk.cz Štaidlův advokát.

Lžičař počítá s tím, že začne nové soudní řízení, kde se bude zkoumat výchovné prostředí u obou rodičů. "Je možné, že se soud bude ptát i Artura, velký už je na to dost. Média život Ivety s Arturem zdokumentovala tak, že z její strany nebude co dokazovat, " myslí si Lžičař.

"Ivetě dítě Artura nechci vzít, pokud o něj bude schopná se starat, nějak se dohodneme," uvedl Ladislav Štaidl.

Iveta se sesypala a sociálka konala

Bylo jen otázkou času, kdy sociálka zareaguje a zasáhne. Iveta se sesypala poté, co ji odkopl její italský milenec Domenico Martucci. Druhou ránou byla bouračka, při které málem přišel o život právě Artur, a Iveta se už vezla. Propadla depresím, začala se uzavírat před světem, ze své vily v Uhříněvsi vycházela minimálně a když, tak maskovaná v paruce. Nedokázala si dojít ani pro jídlo. Před totálním zhroucením ji v poslední chvíli zachránil telefonát Arturovi chůvy Daniely, která jí zavolala záchranku. Ta ji převezla do Nemocnice Pod Petřínem, kde Iveta strávila několik dní na JIPce.

Na vlastní žádost ale z nemocnice po pár dnech odešla a od té doby se skrývá u svých přátel, kde našla azyl. Zřejmě tam ji také dostihne zásilka od soudu. Jak na ni Iveta zareaguje? Bude natolik silná, aby tuto zprávu ustála?

Fotogalerie
9 fotografií