Reportéři Blesk.cz mapují situaci přímo na místě. Žena vyhrožuje, že se zabije, komunikace s ní je obtížná, vyjednavačům se to nedaří. Podle prvních informací vyhrožovala, že zabije i svou dceru. Chtěla ji podříznout. Dcera je ale již v bezpečí mimo byt.

V bytě je už několik minut i útvar rychlého nasazení, ženu se stále ale nedaří přemluvit, aby se uklidnila. Drama tedy pokračuje!

"Bydlí tam jedna zpěvačka, je docela známá," uvedla v sobotu v podvečer jedna ze sousedek, která zásahu přihlíží.

V domě v Lomené ulici má svou firmu registrovanou zpěvačka ze skupiny Schovanky Hana Horecká. Vše nasvědčuje tomu, že zoufalou ženou, která je zabarikádovaná už několik hodin v bytě, je právě legendární zpěvačka.

Propadla magii a ezoterickým vědám

Horecká podle své blízké kamarádky, která mluvila s Blesk.cz, propadla ezoterickým vědám. "Kvůli lepšímu numerologickému součtu si přidala do jména ještě jedno písmeno "N", takže se přejmenovala na Hannu. Napsala také knihu o tom, jak zhubla jen díky působení oranžového světla," uvedla její kamarádka.

Podle informací Blesku zpěvačka téměř celý život psychicky trpěla. „Měla pocit, že jí chce někdo využít a poškodit ji, má psychické potíže blízké paranoie. Měla kvůli tomu problémy s kolegy a v kapelách, v nichž průběžně působila,“ prozradil Blesku zdroj z jejího blízkého okolí, který nechtěl být jmenován.

PŘIPRAVUJEME DALŠÍ PODROBNOSTI, SLEDUJTE BLESK.CZ

Hana Horecká vystupovala i se skupinou Fešáci
Autor: Profimedia.cz

Kdo je Hana Horecká?

Z amatérského hraní na kytaru a zpívání se Hana Horecká (56) dostala na country vrchol. Bývalá zapisovatelka a sekretářka předsedy soudu se v roce 1973 zapojila do dívčí skupiny Jizerská Protěž. O pět let později se provdala za sadovnického architekta Petra Svobodu a z Hany Juklové se stala Hana Svobodová.

Zlomový bod její kariéry nastal v roce 1981 na soutěži Světelská flétna, kterou vyhrála. Po třech letech profesionální kariéry byla přijata do divadla Semafor, kde přijala pseudonym Horecká. Rozvedla se a svůj čas dělila mezi kariéru a dcerku Hanu.

V roce 1985 dostala nabídku od Petra Novotného a nastoupila do skupiny Fešáci. Později nastoupila do skupiny Schovanky.

Potom se podruhé provdala za manažera své skupiny Sally Rose Band Jana Vaculíka - exmanžela Petry Černocké. Pak následoval těžký rozvod. Soudní tahanice trvaly více jak čtyři roky.

Přestože podle Horecké Vaculík vydělával miliony, chtěl na dceru Juliánu Magdalenu platit pouze 700 korun. Horecká prý dodnes k soudu vznáší další a další podněty. VÍCE O ŽIVOTĚ A TĚŽKÉM ROZVODU HANY HORECKÉ ČTĚTE ZDE!

Fotogalerie
13 fotografií