Bernášková si s Drábkem začala před šesti lety, dva roky na to se jim narodila dcera Justýna. Vztah na "psí knížku" jim vydržel čtyři roky. Po rozchodu víc jak rok bojovali o dceru, která jejich rozdělení velmi těžce nesla.

"Byl to pro ni strašný chaos a psychicky se z toho našeho rozchodu úplně sesypala. Z andílka se stalo najednou nezvladatelné dítě. Museli jsme tedy vyhledat dětskou psycholožku. Ta nám radila, že dítě potřebuje mít v životě řád, a tak jsem Justýnku chtěla jen do své péče, ale to nevyhovovalo Davidovi. Odtud začaly naše problémy, které skončily až u soudu," svěřila se serveru žena-in.cz Bernášková. Drábek, který žije a zároveň pracuje jako umělecký šéf Klicperova divadla v Hradci Králové, totiž žádal o střídavou péči.

Spor bývalých partnerů nejvíc odnesla jejich čtyřletá dcera. Byla na tom tak psychicky špatně, že soudkyně navrhla umístění do ústavní péči. Paradoxně až tohle Janě a Davidovi otevřelo oči a na péči, jež bude vyhovovat oběma, se hodně rychle dohodli. Bernášková dostala Justýnu do vlastní péče, ale kdykoliv se chce dcera se svým otcem vidět, Jana není proti.

"Až bude dcera starší, nebudu jí bránit, když se rozhodne u táty zůstat déle nebo s ním jet někam na dovolenou, ale teď je ještě moc malá a jsem si jistá, že by střídavou péči nezvládla," tvrdí herečka, kterou proslavila role kadeřnice Betty v seriálu Ulice a nyní se objevuje ve Vyprávěj.

Novou lásku našla na sociální síti

Divácky velmi úspěšný seriál České televize herečce nepřinesl jen roli Ivety Milé, ale i novou lásku. Už víc jak rok randí se scenáristou Vyprávěj Rudolfem Merknerem (39). "Poprvé jsme na sebe vůbec nezapůsobili a byli jsme si lhostejní. Blíže jsme se seznámili až přes Facebook. Já jsem do něj šťouchla, pak on do mě. Šťouchali jsme do sebe asi tři měsíce, pak zašli na kafe a teď už spolu rok žijeme," usmívá se půvabná dlouhovláska.

Zamilovaný pár sice už téma svatba naťunknul, ale v nejbližší době k ní určitě nedojde. "Oba máme plné ruce práce a nemáme čas na organizování svatby. Jelikož jsem věřící, tak bych se určitě chtěl ženit v kostele," říká Ruda.

Fotogalerie
1 fotografie