Vostřáková se o svém životě před lety rozpovídala v pořadu 13. komnata. Velmi emocionálně prožívala vyprávění o smrti manžela, režiséra Miloslava Zachaty. Nejdříve o nemoci svého manžela vůbec nevěděla. Dozvěděla se to až od doktora náhodou na ulici týden před Vánoci. Rodičům ani dceři nic neřekla. "Věděla jsem, že je to naposledy, že jsou to poslední Vánoce s mým mužem," řekla Vostřáková se slzami v očích.

Manžel jí zemřel na leukémii týden po Vánocích

Po Vánocích se stav manžela vážně zhoršil, nikdo nic nevěděl a Vostřáková dusila svůj smutek doma pláčem do polštáře. V den, kdy jí doktor oznámil, že její manžel zemřel, se s dcerou učila básničku do školy. Dcera poté v pořadu vzpomínala, že i když jí maminka o smrti otce hned neřekla, tak to věděla, už v ten den, co zvonil telefon. Na nátlak rodičů pak druhý den dceři o smrti otce pověděla, protože už to hlásili v rádiu a televizi.

Týden po manželově smrti dostala Vostřáková zákaz vystupovat v televizi a to vše kvůli památné větě po skončení vyhraného hokejového zápasu se Sovětským svazem. "Normálně piji urologický čaj - ale dnes připíjím vínem našim hokejistům, protože jde o vítězství nejen sportovní, ale i morální."

Náhle zůstala sama s malou dcerou, bez peněz, bez milované práce. Ze známé a populární televizní hvězdy se stala asistentkou scény, která hercům vařila kafe, sháněla pro ně ramínka na šaty, chodila pro účinkující do vrátnice atd. Mnozí se od ní odvrátili, báli se pomáhat někomu, kdo je na listině nežádoucích osob.

Fotogalerie
5 fotografií

Prožila vážné autonehody

Hlasatelka přežila nejen hluboký smutek po manželovi, ale tři vážné autonehody. Při jedné jela na chalupu, předjížděla auto a strhla volant, protože se vylekala dalšího auta v protisměru. S dvanáctiletou dcerou Annou tak zažila havárii, kdy se auto převracelo ve vzduchu a nakonec s nimi skončilo ve Vltavě. "Dcera se nemohla dostat z auta ven, tak jsem byla jako lvice, vyrvala jsem dveře vzadu, obě jsme nakonec vyšly z auta a měly vodu do pasu, naštěstí jsme byly obě v pořádku. To že auto skončilo na kolech, nám zachránilo život," dodala.

Další autohavárie byla cestou z představení. Auto řídil její kolega z divadla, který zaspal. Spadli jsme do příkopu a tam jsem si rozdrtila kotník. "Prognóza byla hrozná, původně jsem měla do konce života chodit o berlích," vzpomínala na těžké chvíle Vostřáková. Po této havárii strávila tři měsíce v Kladrubech na rehabilitacích a rok a půl byla upoutána na lůžko.

Nakonec se vše začalo pomalu obracet k lepšímu. Milena začala konferovat program Milana Chladila, později se znovu provdala. V padesáti letech si vzala známého dramaturga a scénáristu Jiřího Blažka. Po roce 1989 se vrátila na obrazovku jako programová hlasatelka.