Bylo ráno a fotografova přítelkyně a novinářka Pavlína Hodková (30) chystala Matěje (4) a Andulku (2) do školky. „Nic neslavíme. Dort není. Jeníček si to nepřeje,“ vysvětlila. Saudek Blesk přivítal v obligátní červené košili na zahradě, ukázal názorně, v jaké poloze by nejraději ležel v rakvi, potom se převlékl a šel posnídat whisku a italskou šunku.

„Tak, na malt whisky a prosciuto ještě mám. Drahou snídani si mohu dopřávat až do smrti, miliony ale kvůli mé bývalé chytré expřítelkyni Sáře nemám,“ neopomněl fotograf připomenout, že mu jeho »bejvalka« Sára Saudková uzamkla negativy do železného krytu, a od té doby je odmítá vydat.

„Narodil jsem se chudý, umřu chudý, asi tak to má být,“ podotkl odevzdaně Saudek. Když se Blesk zeptal na jeho bratra, který by s ním včera mohl také na dortu sfouknout 76 svíček, Jan na chvilku zmlkl, potom se mu zaleskly oči a řekl:

„Bratr čeká na mě, až umřu. Jsem si jist, že do té doby ze světa neodejde a jeho srdce nepřestane tlouct. Je šest let v bezvědomí, je vlastně mrtvý, ale čeká na mě. Spolu jsme se narodili, spolu odejdeme,“ řekl fotograf a raději pootočil od objektivu hlavu.

Potom zašeptal: „Za bratrem jsem v nemocnici nikdy nebyl. Je to kruté? Není. Vždyť já se nechci vidět na smrtelné posteli. A my jsme se nejen moc milovali, ale především jsme byli stejní. Nechci se vidět umírat a bratr to určitě chápe,“ zakončil oslavenec Jan, napil se whisky a odjel za milenkou. „Pavlína pořád pracuje, nemůže mi nic vyčítat,“ podotkl suše.

Fotogalerie
7 fotografií