V Novohradských horách je rozhodnuto. Johana je pryč! „Všechno ze mě spadlo,“ netají svou radost Hájek. I Adriana je štěstím celá bez sebe. „Doufám, že Johana se už nikdy do tohohle příbytku nevrátí,“ doufá láska farmáře. Vychutnávají si samotu, prohánějí se na koni po kopcích a nevynechali ani piknik v trávě. Adriana už dokonce začíná uvažovat, že se k Petrovi přestěhuje.

Jenže jejich plány a radost byla zřejmě předčasná. Na farmu totiž zavítala Petrova exmanželka, která je učitelka a přijela si na pět dní odpočinout. Farmář Adrianě zatajil, že jeho bývalá si na statek jezdí kdy chce. Nejsou totiž majetkově vyrovnáni.

Fotogalerie
8 fotografií

„Máme dohodu, že si vezme klíče a jde do druhého domu,“ vylezlo nakonec z Petra. Bývalá manželka byla zpočátku v šoku, že její ex má u sebe nastěhovanou jinou ženu. Pak to ale hodila za hlavu. „Já jsem tady v podstatě za sousedku. Jezdím sem, protože mám tady klid. Co se děje tam dole je jeho věc. Jsme rozvedeni,“ tvrdí exmanželka.

Reakce Adriany je ale nečekaná. Místo toho, aby Hájkovi dala pocítit, že ji to zranilo, jeho tajemství mu bez výčitků hned odpustila. „To, že přijela, nezmění nic na tom co cítím k Petrovi,“ řekla Adriana, která se musí ale smířit s tím, že její miláček pečuje i o bývalku a do domu jí nosí dříví na topení.