V neautorizované biografii se píše o hereččině životě už od prvních krůčků, přes studium herectví a seznámení s osudovým mužem Jiřím Adamírou, až po to, jak zprvu váhala přijmout roli Miriam Hejlové v seriálu Ulice, která ji vynesla na pomyslný trůn českých seriálových hereček. Nechybí ani nahlédnutí do hereččina soukromí. Zajímavá je třeba pasáž o tom, jak několikrát málem přišla o život v mořských vlnách.

Děsivou příhodu zažila Maciuchová při svém pobytu ve Skotsku, kde ji přílivová vlna na minutu uvěznila pod vodou. Neobvyklá věc se jí přihodila také na jihu Španělska, kde si šla brzy ráno zaplavat. "Nejraději chodím ráno, kdy je klid a nikdo tam není. Kašlu na bójky a plavu dokud mohu," říká oblíbená herečka. Když takhle jednou plavala zpátky ke břehu, najednou padla hustá růžová mlha a pobřeží se jí úplně ztratilo. Nevěděla kam plavat, a jestli vůbec doplave. "Bylo to šílené, ale jak vidíte, doplavala jsem," bere s humorem nepříjemnou situaci.

Pro paní Hanu je zatím nejhorším zážitkem plavba Neapolským zálivem. Vracela se z ostrova Capri, celý den pršelo a ona i s výletní patrovou lodí vlétla do bouřky. Byla tma a vlny jim šly přes hlavu. Na palubě se všichni váleli na podlaze, zvraceli, jen Češi seděli ztuhlí na místě. Herečka se křečovitě držela svého sedadla a čekala, co bude. Když loď začala praskat, byla klidná a jen v hlavě se jí honily otázky: Proč tady? Co mi tím chce moře oplatit? Byla to apokalyptická scéna, ale nakonec dopluli živí.

Autor je přesvědčen, že i přesto, že Hana Maciuchová nemá knihy tohoto typu ráda,
zpracování jejího života ji i její věrné příznivce uspokojí. V knize samozřejmě nechybí spoustu zajímavých, dosud nepublikovaných fotografií. Navíc koupí této knihy přispěje každý na charitativní účely.

Fotogalerie
3 fotografie