Znechucení se rozhodla řešit dovolenou. „Co můžu dělat?“ řekla Nedělnímu Blesku. „To je normální, buď se lidé dozví, že končí ze dne na den, nebo z novin a v horším případě zjistí, že jim nefunguje kartička od vstupu,“ prozradil způsoby vyhazovu zaměstnanců zdroj ze zákulisí Novy.

Nad pořadem visel otazník už delší dobu. „Ze strany vedení byl dlouhodobý tlak, aby judo skončilo,“ potvrdil Blesku zdroj. „Podle mě to byl dobrý pořad a dobrý formát, ale já o ničem nerozhoduji, moje televize to není,“ dodala Danková.

Znechucená moderátorka si na vzpamatování vzala dovolenou.
Autor: Archiv TV Nova

Nova se svým nejstarším pořadem zacházela poněkud macešsky. Přes Vánoce byla pauza a Občanské judo se vrátilo až v půlce února. Místo neděle ale v sobotu. I přesto, že diváci měli ve vysílání pořadu zmatek, čísla sledovanosti špatná nebyla, v průměru se pohybovala kolem 560 tisíc diváků. Ani výroba jednoho dílu s nákladem 200 tisíc přehnaně nezatěžovala rozpočet. I z toho důvodu byl pro externí zaměstnance šok, že končí. Až šuškandou se dozvěděli, že je s pořadem amen. Podobnou hru jako s Občanským judem hrála televize i s pořadem MR. GS, a tím tak pobouřila baviče Richarda Genzera a Michala Suchánka, že odešli na konkurenční Primu.

Nova si prý práce týmu Občanského juda váží a tvrdí, že se konec domlouval. „Pro tuto sezonu jsme měli objednán určitý počet epizod, což bylo komunikováno,“ řekla Blesku tisková mluvčí Michaela Fričová. „Podzimní schéma se tvoří a je předčasné se k němu detailně vyjadřovat. Platí ale, že judo vysíláme více než 16 let takřka v nezměněné podobě. Se změnou televizního trhu budeme chtít divákům přinášet nové formáty a rady,“ dodala Michaela Fričová.

Fotogalerie
2 fotografie