Historie se však neopakovala. Kaiser ve hře pil opravdu jen jako. „Oldřich Kaiser dokázal, že je výborný herec. Dobře jsme se s kamarádkou bavily,“ prozradila Blesku jedna z divaček. Spokojený byl zřejmě i herec Rostislav Novák starší, který ve hře také účinkuje. Tentokrát se mu určitě hrálo mnohem lépe než loni v Písku.

Novák tehdy Kaiserův alkoholový exces nesl těžce. „Vrátil se mi absťák, když jsem tam Oldu viděl. Nebylo mu vůbec rozumět, něco mumlal opřený o bar. Byla to ostuda jak hrom!“ řekl tenkrát Blesku Novák. Svou premiéru u Hasičů ale Kaiser zvládnul báječně. I když musel hrát před poloprázdným hledištěm.

Fotogalerie
4 fotografie

Možná měli diváci strach z toho, co herec předvede tentokrát. Nebo je odradil jeho režisérský debut Jaroslava, kde po dvou hodinách, kdy se nic nedělo, začali lidé divadlo hromadně opouštět. Ani po představení Kaiser svůj výkon neslavil sklenkou tvrdého alkoholu. S Jiřím Lábusem a dalšími přáteli, kteří ho přišli podpořit, si dal v divadelní kavárně jen gulášek a malé nealkoholické pivo. Pak po dvou hodinách odjel sám domů autem. Neuvěřitelné! Zdá se, že Kaiser je zpátky.