Konec televizní kariéry se Světlany očividně dotkl. Když moderátorka  konečně po týdnu zvedla telefon, neměla veselý hlas. „Nechci se k ničemu vyjadřovat, nebudu komunikovat,“ řekla lakonicky.

Není divu. Po patnácti letech na obrazovce v těch nejsledovanějších časech odmítnutí hodně bolí. Už to, že Světlana Witowská byla ochotná zúčastnit se pro tak ostřílenou televizní hvězdu ponižujícího konkurzu do ženského pořadu Sama doma, svědčí o velké touze práci dostat.

Nestalo se tak. Světlanu, která se za čtyři měsíce stane s novým partnerem znovu matkou, Česká televize odmítla. „Hledáme typologicky jinou osobnost než je Světlana,“ zněl nemilosrdný ortel z úst mluvčího Ladislava Štichy.

Witowské se tak zhroutila možnost návratu do ČT, kde začínala a kde poznala svého prvního muže Roberta Zárubu. Z Primy v prosinci odešla ve zlém. Dosud není zcela jasné, proč moderátorka hlavní zpravodajské relace začala po svatbě s movitým Petrem Witowskim pro sebe vyjednávat v televizi zvláštní režim a další podmínky. Hodně si tím uškodila. Navíc je český televizní rybník hodně mělký.

Fotogalerie
3 fotografie