Nejznámější televizní hlasatel Miloš Frýba (†65) zmizel v roce 1990 z obrazovky a od té doby o něm diváci nevěděli vůbec nic. Jeho soukromý život zůstal obestřený tajemstvím. Vedle toho, že Frýba prodělal těžkou autonehodu, stíhala jeho rodinu jedna rána za druhou. Zemřel Milošův otec a pak, v pouhých dvaapadesáti letech, mladší bratr. Mamince Anně zůstal jen Miloš. A teď ztratila i jeho. „Je to strašná rána, nemůžu o tom ani mluvit,“ plakala včera matka nad ztrátou druhého syna.

Anna Frýbová se ještě nevzpamatovala ze ztráty mladšího syna, a nyní se musí rozloučit i se svým prvorozeným. Pořád doufala, že Miloš prodělanou mrtvici zvládne. Jezdila do Prahy za synem do nemocnice z Mladoboleslavska, kde žije, i přes pokročilý věk a v návštěvách jí nezabránila ani zlomená noha. „Když jsem se dozvěděla, že je Miloš v nemocnici, byla jsem za ním každý den. Po týdnu jsem ale viděla, že je zle,“ svěřila se žena v slzách Blesku.

Do poslední chvíle stejně věřila, že jí osud přece nemůže vzít i druhého syna. Pouhý den před koncem loňského roku veškerou naději ztratila, Frýba v nemocnici mrtvici podlehl. „Milošova smrt je strašná rána, s níž se nemůžu nikdy vyrovnat,“ dodala sklesle matka zesnulého hlasatele.

Ještě na počátku 90. let to vypadalo pro Frýbovy slibně. Rodina získala blízko Mladé Boleslavi v restituci rozsáhlé pozemky. Jenže ani Milošův bratr, ani hlasatel sám se o nabytý majetek už nestihli postarat. „Byl to malér, Miloš po té autonehodě neřídil, vozila ho sem žena. Nedostal se sem tak často, jak by chtěl, nemohl se procházet po místech, která znal od dětství,“ prozradil Blesku jeden ze sousedů. „Nechápu, proč mají Frýbovi takovou smůlu, všichni to jsou, vlastně byli, fajn lidi,“ posteskl si ještě starousedlík.

Fotogalerie
1 fotografie