Ladislav Štaidl s dcerou Karolínou (vlevo), synem Jiřím jeho manželkou a vnučkou.
Autor: Pavel Machan
Štaidl vzal část své rodiny, s Áňou má ještě jednoho syna Jana, na křest knihy o svém zesnulém bratrovi Jiřím Štaidlovi (†30). Autor knihy Jaroslav Kříženecký Štaidla představuje jako muže, který pořád za něčím chvátal až do své smrti při tragické autonehodě.

"Jsem nadšený, je to pěkně a s úctou sepsané," říká hudebník, který před několika měsíci nedal povolení k uvedení divadelní hry Zaslíbení, jež měla popisovat život jeho bratra. "Z mého bratra udělali úplně někoho jiného. Napsali existenciální drama, přitom šedesátá léta byla radostná a brácha i já jsme si je užívali," tvrdí Štaidl, bez jehož souhlasu hru brněnské Národní divadlo neuvede.

Na křtu v Black Angel´s baru na Staroměstském náměstí nechyběli lidi, kteří měli Jirku rádi. Karel Gott, Jitka Zelenková, textař Pavel Vrba nebo Jiří Krampol.

Láďa a Karel s knihou o Jiřím Štaidlovi
Autor: Pavel Machan

"Na obalu knihy je nejlepší Jirkova fotka, z ní je i patrná jeho bezelstná, romantická duše. Napsal více než 100 textů, jeden hit za druhým. I Přes noc a za chvíli dovedl napsat skvělé texty, které následně doslova zlidověly. Je to cítit z publika na mých koncertech. Byli jsme mimořádně dobří kamarádi a Jirka mě snad znal lépe než moji rodiče. Některé texty byly naivní a byla v nich klukovina a touha letět. Jirka, byl bonviván, žil naplno a toužil být v životě pořád výš. Z toho pramenily texty o ptácích," pronesl na křtu Karel Gott.

Fotogalerie
6 fotografií