"Původně jsem chtěla obsadit anglického herce, ale to se distributorům moc nelíbilo a v Česku jsem nenašla takového herce, který by měl zkušenosti s rallye jako Dan. Kdyby bylo na mě, vybrala bych si třeba Leonarda Di Capria," říká se smíchem v hlase režisérka.

"V tomhle filmu jsem neměl a nechtěl hrát – víc by mě bavilo mluvit do režie, což samozřejmě Mirjam tušila, a tak mě umístila před kameru, aby k tomu nedošlo," prohlásil Dan, který je den po premiéře v jednom kole.

Mirjam byla nakonec ráda, že hlavní roli odehrál její manžel. Spolupráce na place prý byla skvělá a k hádkám nebo rozvodu nedošlo. "Pro Dana jako herce bylo těžké vidět mě režírovat, jako manžel si mně jako režisérce přece jen dovolí odporovat více než jiný herec, ale oběma nám šlo o co nejlepší výsledek. Ve svých profesích režisérky, herce a autora hudby jsme se respektovali."

Velmi častou otázkou bylo, zda během natáčení, došlo k nějakému zranění. "Jeden z technického týmu si zranil nohu, když mu na ni spadl jeřáb, jinak nic."

Film ze závodnického prostředí Tacho je od dnešního dne (2. prosince) v kinech. "Určitě se všichni běžte podívat, není to jenom o závodění, je tam i spousta jiných emocí," naznačuje manželka hudebníka Daniela Landy Mirjam.

Fotogalerie
5 fotografií