Otec děti prostě nezajímá, jeho peníze ale ano. Kvůli nim zpochybnily Haničincovu závěť. V ní herec všechno odkázal manželce Radce. „To je pravda, že je rozčílila závěť,“ potvrdila Radka, když s ní šel Nedělní Blesk herci na hrob zapálit svíčku.

Šlo jim jenom o peníze

Proč ale Haničinec na Alexandru, kterou měl se Štěpánkou Haničincovou (†68), a Ondřeje, kterého mu porodila druhá manželka Marie Kyselková (75, Princezna se zlatou hvězdou), v poslední vůli nemyslel? „Říkal, že na něho celý život kašlou, a byl z toho moc smutný.

Když onemocněl rakovinou, strašně ho sebralo, že ani v době jeho největšího trápení o něj nejeví zájem,“ vysvětlila Radka. Haničincovy děti se o otce začaly zajímat, až když zemřel. Trvaly na tom, že závěť ověřená notářem musí být změněna. „Otec je prý nevydědil, tak mají nárok na tantiémy. Tak se z nich stali také dědicové,“ říká Radka, která se samozřejmě mohla soudně bránit.

Fotogalerie
5 fotografií

Nechtěla se soudit

„Mohla jsem do toho jít jako třeba manželka Karla Hály. Té se stalo to samé. Když ale Karlovy děti zpochybnily závěť, nedala se, do toho, a když se prokázalo, že otce neviděly snad třicet let, prohrály na celé čáře,“ popisuje Haničincová.

Radka ale do boje jít nechtěla, a tak má z tantiém čtyři šestiny a každé z dětí po jedné šestině. „Ročně mi přijde tak 50 tisíc korun. Letos jsem je utratila za opravu domu a Péťovu oslavu,“ svěřuje Haničincová, která žije v domku v Bratronicích, kde Haničinec zemřel.

Haničinec, tušící lačnost svých dětí po majetku, ho přepsal na Radčinu dceru Simonu (32), kterou vyženil a vychovával od čtyř let. „Jinak bych ztratila střechu nad hlavou,“ komentuje Radka, kterou moc mrzelo, že se Alexandra s Ondrou nezúčastnili oslavy tátových osmdesátin.

Slavit nepřijeli

„Volala jsem jim s předstihem. Saša, která má ve Vídni hospodu, prý měla práci a Ondra zase neodkladnou služební cestu,“ říká Radka, která do bratronické hospody pozvala na šedesát Haničincových přátel. Nejdřív se ale herci všichni svorně poklonili před hrobem.