Herečka tak v nejbližší době čeká s největší pravděpodobností operace srdce. Švorcová už jednou musela podstoupit rozšiřování tepen a i to je zřejmě důvod, proč lékaři tentokrát s její operací spěchali. „Byla to jen rutinní záležitost,“ snažila se zlehčovat zákrok Švorcová.

Stav herečky ovšem lékaři považovali za vážný a jejich názor se nezměnil ani po operativním zákroku. „By-pass bude nezbytný,“ tvrdí zdroj z nemocnice, ale zároveň upozorňuje na hereččin pokročilý věk, který může komplikovat i tuto operaci.

Jiřina Švorcová se tak ani nemůže v klidu radovat z toho, že její kniha je zcela vyprodaná. „Když sedím a nic nedělám, jsem naprosto zdravý člověk,“ řekla po operaci statečná herečka. Klid ale rozhodně mít nemůže, právě v těchto dnech ji totiž čeká řada autogramiád ke knize Jiřina Švorcová osobně, kterou s ní napsal Miroslav Graclík.

Švorcová: Hovory o nemoci jsou pro slabochy

„Ano, mohu potvrdit, že paní Švorcová je hospitalizovaná a nemůže se ani zúčastnit schvalování televizního dokumentu,“ řekl Blesku Graclík. Lékaři teď zvažují, jak přemostit zúžené místo v tepně, aby herečku v jejím věku vystavili pokud možno co nejmenšímu riziku. Sama herečka ale hovory o svých nemocech přímo nesnáší. Bere to jako projev slabosti.

„Mám se dobře,“ řekla Blesku, když pátral po jejím zdraví a gratuloval k dotisku zcela vyprodané knížky. „Brzy se uvidíme na autogramiádě,“ slíbila dokonce Jiřina Švorcová veselým hlasem do telefonu. Představitelka Anny Holubové ze seriálu Žena za pultem se angioplastice podrobila už před dvanácti lety.

Fotogalerie
1 fotografie