V kategorii nejlepší zpěvák se v první desítce objevil Petr Muk, který letos v květnu zemřel!

"Český slavík je o oblíbenosti interpreta, takže diváci mohou hlasovat třeba i pro umělce, který už není mezi námi. Jeho písničky se stále všude hrají, desky vycházejí... V případě, že by se Petr Muk umístil na jednom ze tří prvních míst, cenu převezme jeho manželka nebo někdo jiný blízký," řekl Blesk.cz JUDr. Jaroslav Těšínský z pořádající agentury Musica Bohemica.

Vzestupy a propady

Zatímco Petr bojuje o cenu Český slavík, Richard Krajčo, Petr Bende, Marek Ztracený a frontman kapely Kabát Pepa Vojtek se do první desítky nedostali.

K překvapení došlo i v kategorii zpěvaček. Mezi deset favoritek se neprobojovala Věra Špinarová a Iveta Bartošová! Vzhledem k tomu, jak její Heja, Heja podle početného týmu Ivety láme žebříčky hitparád, je dost divné, že to diváci neocenili v anketě Český slavík!? A přitom v loňském ročníku skončila Iveta na slušném šestém místě.

"Asi je to tím, že Iveta dlouho nevystupovala a lidi se o ní spíš dočítali bulvární než pracovní věci. Pro nás jsou teď důležité koncerty, kterých máme do konce roku hodně nasmlouvaných," tvrdí Jarek Šimek, autor většiny nových písní zpěvačky.

Moderování se po Daře Rolins, která o nabídku přišla, protože se upsala konkurenční Primě, ujme Libor Bouček. Všichni vystupující umělci budou zpívat naživo.

Slavnostní vyhlášení se bude konat v sobotu 27. listopadu 2010 ve 20.00 hod. ve Státní opeře v Praze v přímém přenosu TV Nova.

První desítky podle abecedy:

Zpěvačky:

Absolonová Monika
Anna K.
Bílá Lucie
Dusilová Lenka
Farná Ewa
Jandová Marta
Langerová Aneta
Vondráčková Helena
Vondráčková Lucie
Zagorová Hana

Zpěváci

Bárta Daniel
Dyk Vojtěch
Gott Karel
Chodúr Martin
Kolář Petr
Klus Tomáš
Muk Petr
Landa Daniel
Nohavica Jaromír
Xindl X

Skupiny

Argema
Čechomor
4TET
Divokej Bill
Chinaski
Kabát
Kryštof
Nightwork
Olympic
Tři sestry

Fotogalerie
6 fotografií