Vzpomínáte? Holčička s blonďatými vlasy až pod zadek převálcovala v soutěži o pěvecké talenty tehdy velmi populárního Roberta Papouška, který zpíval s kapelou Šlapeto. A v dalším roce této soutěže jako vítězka zpívala s Karlem Gottem!

„Markétka byla v první třídě, když nám zavolali, že se máme zúčastnit konkurzu, a protože v té době milovala Lucku Bílou, vybrala si její docela těžké písničky, což asi porotu okouzlilo.

Karel Šíp, který to uváděl, se jí zeptal, jestli by si nechtěla někdy střihnout duet s Karlem Gottem. Ona na to kývla a příští rok se to skutečně podařilo…,“ vzpomíná na úspěch své dcery maminka Ilona Micková.

Fotogalerie
2 fotografie

Vytlačena z Novy

Poprvé se Markétka potkala s Karlem Gottem ve studiu, kde se jejich duet předem nahrával. „Byl hrozně fajn, žádná nafoukaná hvězda…,“ říká dnes devatenáctiletá Markétka. Zpívali tehdy duet Sen v nás zůstává, který Gott původně nazpíval s Lucií Bílou.

Tento úspěch v soutěži ji sice nakopl do hudební branže, ale bohužel nezajistil nějaké pravidelné vystupování. Kdyby nebylo její podnikavé maminky, asi by se úplně ztratila. V deseti letech se jí ujal producent Jan Vršecký, který jí také vydal první cédéčko, spíše určené dětem.

„Na Nově jsme ovšem neměli šanci. Dramaturg Radan Dolejš nám tehdy ukázal štos cédéček jiných zpěváků, jako že bychom mezi nimi neprorazili. Teprve později nám došlo, že jeho zájmem bylo především uplatnit svou kapelu Šlapeto a Roberta Papouška. Další dětská hvězda se mu moc nehodila,“ svěřuje se maminka Markéty.

Přes Klezlu vlak nejel

Záhy Markéta zjistila, že bez kontaktů to v českém showbyznysu nějak nefunguje. Jako holka z Brandýsa nad Labem k nim měla daleko. Snažila se vystupovat bez kapely i s kapelou, která se nakonec kvůli vztahům rozpadla.

Objevila se v dabingu, dabovala televizní reklamu na Barbie, fotila reklamu pro obuvnickou firmu a filmovala. Do svého filmu Zajatec lesa ji například angažoval Jiří Suchý jako malou lesní vílu. Jenže to pořád nebyla žádná sláva.

„Zúčastnila jsem se i castingů do SuperStar, kde jsem se dostala až před televizní porotu. Jenže jsem neprošla přes pana Klezlu, který mi po celém dni čekání – přišla jsem na řadu jako sedmá odzadu – řekl, že mám zastřený hlas. Kdo by ho neměl, když by čekal takovou dobu!“ Nicméně i do dalšího ročníku se Markéta chce přihlásit a doufá, že jí to konečně vyjde.

Bude dělat kariéru jako modelka?

Mezitím si dosud nezadaná Markéta udělala maturitu na škole cestovního ruchu, chodí na jazykovku, kde studuje angličtinu, a teď ještě bude navštěvovat mezinárodní konzervatoř v Praze, nad kterou shodou okolností má záštitu Karel Gott.

Dostala se na obor rock, což je její touha – věnovat se v budoucnu rockové muzice. Také by se jí líbilo hrát v některém muzikálu. Mezitím ale se dostala do fi nále soutěže Miss Petite International, která je pro dívky do 168 centimetrů.

Bohužel v této soutěži nemůže uplatnit svůj pěvecký talent, a tak je možné, že se v budoucnu stane slavnou fotomodelkou spíš než hvězdou českého rocku. Rozhodně ale o Markétě ještě uslyšíme!