Další dva účastníci dopravní nehody, kteří napřed bránili Vojtkovi v plynulé jízdě a pak svým vozem narazili do jeho auta, tvrdí, že se šli muzikantovi k pumpě omluvit. Vojtek je přesvědčený, že ho chtěli napadnout.

Protože v pondělí rocker nebral telefon, vyjádřil se za něj pro Blesk blízký kolega producent Oldřich Lichtenberg. „Shodou okolností o tom případu vím, protože znám právníka, který Pepu zastupuje,“ ujistil Lichtenberg. „Slyšel jsem, že obsluha pumpy potvrdila Vojtkovu výpověď, tedy že mohl mít skutečně pocit, že je v ohrožení, a proto se pouze bránil. Vím, že právník chce podat jménem Pepy v nejbližších dnech trestní oznámení,“ dodal producent.

Pohoda na benzince

Na Jižní spojce v Praze to o víkendu vypadalo, jako když lídr skupiny Kabát točí klip k písničce Pohoda. Když se u nás chlapi poperou, tak jenom nožem a nebo sekerou, zní v hitu. Rocker se ale u benzinky vytasil s pepřovým sprejem a neváhal použít ani pěst. „Cítil jsem se ohrožen, šli po mně dva muži, kteří mi předtím nabourali auto,“ říká Vojtek.

Řidiči druhého vozu ovšem považují jeho obranu za nepřiměřenou. „Chtěli jsme se jen omluvit,“ tvrdí. Každopádně policie už incident vyšetřuje pro podezření z výtržnictví a poškozování cizí věci. „Zatím zjišťujeme totožnost druhého řidiče,“ potvrdil Blesku mluvčí Tomáš Hulan.

Fotogalerie
1 fotografie