„Splnilo se mi přání, které jsem si tiše šeptal po celou dobu v nemocnici,“ svěřil se legendární herec Blesku. „Zase hraju,“ dodal šťastně. První scénou, kam Lubomír po několikaměsíční rekonvalescenci zamířil, bylo pražské Divadlo Na Jezerce. „Mám tu menší roličku v Charleyově tetě. Začínal jsem raději pěkně pozvolna, abych se neuhnal,“ říká rozumně Lipský.

První kroky po jevišti byly po půlroční zdravotní pauze sladké a skandovaný aplaus diváků zněl herci v uších ještě dlouho po poslední oponě. Proto se taky rozhodl vrátit i na prkna pražského Divadla ABC. Tady hraje hned ve třech kouscích. „Účinkuju ve hře Pan Kaplan má třídu rád a plánuji návrat do Postřižin a Šakalích let. Vedle toho samozřejmě docházím pravidelně na foniatrii a doléčuju se. Myslím na své zdraví, nemíním nic zanedbat,“ ujistil Blesk herec.

Nechce totiž, aby se opakovala chvíle, kdy ho rodina našla doma ležet v bezvědomí. Kvůli těžké nemoci Lubomír zhubl jedenáct kilo. „Rád bych alespoň polovinu z toho zase přibral zpátky. Myslím, že to díky dceři Taťáně a ženě mého vnuka Matěje nebude těžké. Obětavě mi vyvářejí,“ pochvaluje si Lipský.