I když Basikovou v Řecku okamžitě po pádu ošetřili, musela po návratu do Čech navštívit Nemocnici Na Františku, kde jí lékaři kůstky v kotníku opět zlomili a zpevnili šrouby. Před měsícem jí šrouby vyjmuli a nohu zpevnili speciální odlehčenou ortézou.

"Věřím, že už brzy budu chodit bez berlí. Hrozně mě to omezuje v pohybu, nebýt mého skvělého manžela a dcer, nevím, jak bych vše zvládla," prohlásila začátkem září na premiéře muzikálu Robin Hood Bára, která se do Kalichu dobelhala o berlích.

Řecký hotel bude platit

Ale jak se ukázalo, noha rozhodně v pořádku není a Basiková bude ráda, když se 25. října dostaví na zkoušky muzikálu Jesus Christ SuperStar, kde hraje hlavní roli Máří Magdalény. V tuto chvíli Bára nemůže na nohu plnou vahou došlápnout a není dne, aby jí kotník neotekl.

"Bohužel se budu muset smířit s trvalými následky a jistým omezením, což je vzhledem k mé profesi dost smutné,“ zlobí se Basiková, která se s hotelem, kde se jí nehoda stala, hodlá soudit. "Doufám, že mi hotel za takovou újmu a komplikace zaplatí," dodává zpěvačka. O úhradě újmy na zdraví je přesvědčen i Báry advokát JUDr. Miroslav Duda: "Nedáme jim nic zadarmo, protože poškození zdraví je značné."

Basikové se nehoda stala v tříhvězdičkovém hotelu Gaia Village Komplex na řeckém ostrově Kos, kde s rodinou strávila 14 dní. Ke konci pobytu Bára uklouzla na mokrých schodech, a to je právě důvod, proč po hotelu chce peníze.

Fotogalerie
3 fotografie