Důvod? Pobodaná Lucie B. (23), která chodila do školy s Agátou, je prý nevěrohodná. To samé tvrdí i obžalovaný, který vinu stále popírá.

Až dvacet let ve vězení, případně výjimečný doživotní trest! Tak to hrozí Janovi S., pokud se prokáže, že opravdu Lucii B. letos v únoru zasadil šestačtyřicet bodných ran do oblasti krku, hrudníku, zad a rukou. Kdyby se prý dívka nevyplazila s probodnutou plící oknem ven a nezavolala si pomoc, nejspíš by nepřežila. Ale co když je to všechno jinak?

Pobodanou čekají rozvory s psychologem

Soud totiž odročil další jednání. „Bude se přezkoumávat věrohodnost výpovědi poškozené,“ řekla mluvčí krajského soudu Zuzana Steinerová. Lucie podle Janových známých jen několik dní po krvavém dramatu normálně fungovala. Nyní ji tedy čekají pohovory s psychiatrem, popřípadě psychologem.

Jan S. tvrdí, že svou expartnerku nepobodal. Prý přijel domů a viděl ji ve vaně se zavřenýma očima a kolem byla červená barva. Tak zase odjel. „Lucie na něj už několikrát sehrála habaďůru, když se do domu vloupala,“ vypověděla kamarádka obžalovaného Klára K. Agáta se od celé věci distancuje. „Nebudu se k tomu vyjadřovat ,“ řekla včera Blesku.