"Mám slzy v očích. Pavel byl od dětství můj vzor a učitel, naše rodiče se léta kamarádili, bude mi strašně chybět. Užívali jsme si společné úspěchy a byl jedním z mála, kteří mi pomohli v nejtěžších chvílích," řekl Blesk.cz Pomeje.

Byl to právě Melounek, kdo Jiřímu v roce 2006, kdy ho kvůli milionovým dluhům z bytu vyhodila první manželka Michaela Kuklová, dohodl bydlení u své letité kamarádky, producentky Elišky Nejedlé, jež o rok později zemřela.

Dvacet piv žádný problém

Pomeje s úsměvem vzpomíná na to, jak bodrý producent po dotočení prvního dílu oblíbené pohádky Z pekla štěstí pronajal hospodu a okolo půlnoci tancoval na stole.

"Pavel byl milovník piva a nezdravého tučného jídla. Když jsme spolu vyrazili na pivo, hodně jsme chodili do Šumavy v centru Prahy, tak jsem mu do desátého piva sekundoval, ale pak mě předběhl," tvrdí s úsměvem stále ještě manžel zpěvačky Ivety Bartošové. "Poslední skóre, co si pamatuji, bylo 20:15. Škoda, že už žádný pivní souboj nebude. I když už několik let nepiju alkohol, kvůli Pavlovi, bych do toho šel," dodává se slzami v očích Pomeje.

Melounkovi oblíbené zastávky

Poslední objednávka, kterou producent ve svém životěu měl, byla v restauraci na náměstí Jiřího z Poděbrad. "Chodil sem téměř denně, byl to pohodový štamgast. Pil hodně pivo, které občas proložil slivovičkou, ale vždy odešel po svých," tvrdí personál podniku, kde Melounek zemřel.

Producent Snowboarďáků měl hudební klub přímo v domě na Floře, kde žil. V Carpe Diem, jež se nachází v suterénu, Pavel slavil narozeniny, pořádal křty CD, knih, výstavy svých kamarádů nebo jen tak popíjel své oblíbené pivo. Dramaturgem klubu je syn herce Vlastimila Brodského Marek, který má o patro níž než Melounek rovněž byt.

Mezi další jeho oblíbené zastávky byl bar Kopretina nebo řecká restaurace Olympos, kde si tak rád dával tučné sýry na grilu.

Poslední rozloučení ...

Kamarádi a nejbližší kolegové se s Pavlem rozloučí odpoledne 8. září v klubu Mánes, kam velmi často chodil. Pohřeb proběhne 10. září v obřadní síni v Českých Budějovicích, kde žije producentova maminka a zbytek rodiny.

Fotogalerie
3 fotografie