První vicemiss se stala Yendi Phillipps z Jamajky a druhou vicemiss Jesinta Campbell z Austrálie. Česká Miss na rok 2010 Jitka Válková se mezi 83 soutěžícími probojovala mezi 15 nejkrásnějších dívek vesmíru.

Do patnáctičlenného finále se kromě Češky dostaly zástupkyně Portorika, Ukrajiny, Mexika, Belgie, Irska, Jižní Afriky, Francie, Austrálie, Jamajky, Ruska, Albánie, Kolumbie, Filipín a Guatemaly.

623004:gallery:true:true

Dívky v tomto hlavním programu soutěže předvedly promenádu v plavkách, přehlídku večerních šatů a také interview. Pořadatelé si zakládají na tom, že při prezentaci nejde jen o půvab dívek, ale také o jejich inteligenci, vybrané chování a kultivovaný projev. Dívky z České Miss mají v této soutěži značný úspěch. Iveta Lutovská se loni dostala mezi deset nejlepších, další pak byly mezi patnácti nejlepšími.

Česká miss Jitka Válková se dostala do první patnáctky nejkrásnějších dívek vesmíru.
Autor: ČTK

Miss Universe se poprvé volila v roce 1952. Soutěž původně založila kalifornská oděvní firma, aby předvedla své plavky. Od roku 1996 prestižní klání vlastní miliardář Donald Trump. Akce představuje největší konkurenci soutěže krásy Miss World, která je o rok starší. Také v té byly Češky úspěšné, v roce 2006 ve Varšavě získala titul Miss World Taťána Kuchařová, která je dosud nejúspěšnější Češkou v mezinárodních soutěžích krásy.

Korunování nejkrásnější dívky světa Jimeny Navarrete z Mexika:

Video
Video se připravuje ...

Novopečená Miss Universe je z Mexika /Youtube/

Fotogalerie
2 fotografie