„Pustili čerpadlo a my měli vodu od půdy až po sklep. Teď máme všechny zdi plesnivé,“ postěžovala si zpěvačka. „Lituju všechny postižené povodněmi, voda je strašný živel. Nám to ale udělali lidé, a to naštve,“ dodala Pilarová.

... až je dostane do rukou

Na chalupě makají řemeslníci i manžel Jan Kolomazník s Pilarovou. „Nejhorší je, že plísně jsou velice úporné. Vždycky oškrabu zeď a za dva dny zase vyskočí,“ líčí zpěvačka. „Prý to musíme nechat přes zimu vymrznout a na jaře vymalovat,“ dodala Eva. „Pořád si říkám, že přece nejde o život. Už jsem zažila horší věci a dokázala jsem se přes ně přenést. Ale naštvaná jsem tedy pořádně,“ připustila Pilarová. Odcizené věci zpěvačku mrzí, ale dokáže je oželet, ovšem devastace objektu, který má ráda a který si roky hýčkala, ji štve.

Od škrabání stěn si zpěvačka odskočila minulý víkend na hrad Housku, kde kvůli povodním nešel proud, takže se zpívalo bez muziky. V pátek 13. srpna ji čekají Jazzové dny v Dubé, pak jede do Poděbrad a do Trutnova. „Přijdu na jiné myšlenky. Ale nepřejte si slyšet, co by se stalo, kdyby mně nebo Honzovi přišli ti zloději pod ruku,“ uzavřela Pilarová.

Fotogalerie
2 fotografie