Totéž si myslí i Gott. „Lidová hudba je upřímná. Má roztomilou naivitu a přitom důvtip,“ míní Slavík a šokuje, když říká: „Z té popiny už bolí hlava. Postrádá poslání a je jí tolik, že vlastně člověk neví, co kdo hraje.“

S cimbálovkou Ladi Pavluše z Mistřína se Gott seznámil před dvěma lety ve vinném sklípku v Kyjově. Tehdy se dohodli, že spolu natočí cédéčko Lidovky mého srdce. Ty potom inspirovaly Českou televizi a Miroslava Donutila, který si se Slavíkem vždycky rád dá sklenku vína.

Gott si dal s Donutilem po perném natáčení s gustem skleničku dobrého vína
Autor: Martin Mithofer a pro Blesk - František Jirásek

Slavík vyráží v září na turné

„Z toho pořadu mám opravdu dobrý pocit,“ svěřil se Gott, který ho dokázal natočit v jeden den. Ve studiu byl od 10 dopoledne do 19 večer a jel bez přestávky. Tu si udělal, jen když si odskočil pro moravské koláčky, které měl režisér na stole před obrazovkou. „Je to mor, ty koláče. Člověk si vezme jeden a potom už nezabrzdí,“ poznamenal Gott, kterého v srpnu čeká pár dnů volna a v září startuje turné 14 koncertů s Evou Urbanovou.

„Chce to odpočinek. Ale žádné moře a někde se na slunci smažit. Vezmu rodinu někam do chladných českých luhů a hájů,“ prozradil Karel.