Chtějí finanční satisfakci po fotografovi, který fotku poskytl. Na fotce jsou i další tři modelky, které s nimi ale společné právní kroky nepodnikly.

„Fotka vznikla před dvěma roky k úplně jiným účelům. Měla vyjít ve výpravné knize o modelingu a použití v Playboyi nám přišlo laciné, včetně grafického zpracování,“ řekla Blesku Renata Langmannová. „Myslely jsme si, že to vyřešíme přátelským hovorem, zvlášť proto, že fotograf je můj dlouholetý kamarád. Stavěl se k tomu ale tak laxně, že nám nezbylo nic jiného než to dát do rukou právníkovi,“ dodala Langmannová.

„Nedá se říct, že bych kvůli tomu ztratila nějakou konkrétní práci, ale mnohé klienty to může odradit,“ upřesnila modelka. „Nechápu to, holky fotku viděly a nic nenamítaly. Hlavně mě mrzí, že se tohle stalo po letech, co se zvlášť s Renatou kamarádíme a během nichž vznikla spousta krásných fotek,“ řekl Blesku fotograf Jan Tůma. Modelky Kateřina Sokolová a Mirka Košťanová, které jsou na fotce také, to nijak neřeší. Ani Markéta Divišová se k Langmannové a Lutovské nepřipojila.

Fotogalerie
3 fotografie